Komáromi Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Méz, méhészeti termékek

Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
vegán
Ajándékcsomag
További szűrők
Ár szerint

Facéliaméz

A mézontófű -azaz facélia- arról kapta nevét, hogy az akác után a legjobban mézelő növény. A mézontófű (facélia) méz kellemes, enyhén citromos illatú, selymes zamatú.  Színe a világos víztisztától a barnásig terjed, kellemes, enyhén citromos illatú. Magas gyümölcscukor tartalma miatt lassan kristályosodik. Micimackó kedvenc méze. A mézontófű méz jó fertőtlenítő, bőrápoló hatású, kiválóan gyógyítja az égett bőrt. Jelentősen befolyásolja a vér koleszterin szintjét.

3200 Ft / üveg
3200 Ft/kg

Facéliaméz díszüvegben

Facéliaméz csupor alakú üvegbe töltve

1050 Ft / üveg
8.75 Ft/g

Fenyőtű-akác méz 250g

Az Akácméz hatása fenyőrüggyel kiegészítve. Enyhén fenyő illat és ízvilág .  Légúttisztító, nyákoldó, fertőtlenítő hatású.

1595 Ft / db
1595 Ft/db

Gesztenyeméz

A gesztenye méz (szelídgesztenye méz) egyike a  legkülönlegesebb mézeknek. A gesztenyeméz fogyasztása kedvezően hathat a vérszegénység kezelésére. Kimerültség ellen és levertség esetén is hatásos. Nagyon intenzív illata és íze van, ezért elég megosztó.

1250 Ft / db
10416.67 Ft/kg

Gyömbéres krémméz 250g

A méz kedvező hatásai egyesítve a gyömbér ízvilágával és kedvező élettani hatásával .

1595 Ft / db
1595 Ft/db

Gyömbéres krémméz 50g

Fűszer- és gyógynövényes mézeink egyik különlegessége a Gyömbéres krémmézzünk. Frissen citrusos ízével és csodálatos, melengető csípősségével a gyömbér a világ egyik legaromásabb fűszere. Az indiai és a kínai konyha elengedhetetlen összetevője, de már itt Magyarországon is rendkívül sokrétű a felhasználása. Télen Nálunk elengedhetetlen a gyömbér! Ennek több oka is van! Kedveljük az íze miatt, szeretjük ajótékony hatásai miatt. Jómagam ha felmelegednék vagy akár a gyomrom rosszalkodik a legelső amire gondolok az a gyömbés tea MÉZZEL no és citrommal!  De, hogy ne csak magamból induljak ki, hanem a szakirodalom szerint a gyömbér hatása: A gyömbérben található hatóanyagoknak köszönhetően ez a gyógynövény nagyszerű hányingerellenes, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, valamint mikrobaellenes hatásokkal is bír. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket. És ha mindez a Méz jótékonyságával párosul akkor kétségtelen, hogy minden háztartás elengedhetetlen része legyen.  A Gyömbéres krémmézünket önállóan élvezeti cikként is ajánljuk Neked! Származási hely: Győr-Moson-Sopron vármegye, Győrújbarát Főbb alapanyagok: Saját termesztés Termelés módja: Kistermelői gazdaság Feldolgozás módja: Kézműves termék Csomagolása: üveg ( újrahasznosítható)

600 Ft / db
12 Ft/g

Hárs méz 1 kg

A Hárs méz fűszeres, zamatos mézfajta. Íze és illata  kellemes, hársvirágra jellemző. Légúti megbetegedések enyhítésére  ( meghűlés, torokgyulladás, köhögés ) , nyugtató, görcsoldó, vízhajtó hatású.    

2995 Ft / db
2995 Ft/db

Hárs méz 250g

A Hárs méz fűszeres, zamatos mézfajta. Íze és illata  kellemes, hársvirágra jellemző. Légúti megbetegedések enyhítésére  ( meghűlés, torokgyulladás, köhögés ) , nyugtató, görcsoldó, vízhajtó hatású.    

1095 Ft / db
1095 Ft/db

Hárs méz 500g

A Hárs méz fűszeres, zamatos mézfajta. Íze és illata  kellemes, hársvirágra jellemző. Légúti megbetegedések enyhítésére  ( meghűlés, torokgyulladás, köhögés ) , nyugtató, görcsoldó, vízhajtó hatású.    

1695 Ft / db
1695 Ft/db

Hársméz

A hársfa május végén, június elején virágzik. A gyűjtési idő és az időjárás csapadékosságától függően a méz színe eltérő lehet. A későbbi származásúak sötétbarnás árnyalatúak. A hársméz lassan, 5-6 hónap alatt kristályosodik, de a kristályok között lévő folyékony hártya miatt nehezen tömbösödik. Illata és íze határozott. Pikáns aromája mind az ételekben és italokban kiérződik. Gyógyászatban előszeretettel alkalmazzák, különösen hörghurutra, köhögésre ajánlják. Görcsoldásra és lázas betegség enyhítésére is ajánlják. Kozmetikában is használják, főleg arckrémekben található hársméz.

1700 Ft / db
3400 Ft/kg

Hársméz 1000g

A hársméz hazánk egyik leggyakoribb és a téli időszakok legkeresettebb mézfajtája.  Barnás árnyalatú, jellegzetes illatú, nehezebben kristályosodik. Sütéshez-főzéshez kesernyés íze miatt nem ajánlott, ami hő hatására tovább erősödik. A hársméz nyugtató hatású méz, meghűléses betegségekre, vagy annak megelőzésére, és hörghurutra kiváló, de alkalmas lázas betegségek enyhítésére és görcsoldásra is. A hársméz a természet egyik ajándéka a szervezetünk védelmére. Nyugtató hatású, ezért idegesség ellen is hatásos. A hársméz ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok gyógyítására is. Fertőtlenítő hatása miatt főleg köhögés ellen javasolják. A hársméz Kolin tartalma segít az érelmeszesedés elleni küzdelemben. Álmatlanság ellen is hatásos. A hársmézrendelkezik a legerősebb gyulladásgátló hatással. Származási hely: Győr-Moson-Sopron vármegye, Győrújbarát Főbb alapanyagok: Saját termesztés Termelés módja: Kistermelői gazdaság Feldolgozás módja: Kézműves termék Csomagolása: üveg ( újrahasznosítható)

3200 Ft / db
3.2 Ft/g