A propolisz immunerősítő, görcsoldó,gyulladáscsökkentő, baktérium és gombaölő, kiváló fájdalomcsillapító. Antibiotikumként hat, de a természetes bélflórát nem károsítja. Felső légúti megbetegedéseknél, gyomor és bélgyulladásoknál, daganatos elváltozásoknál, fogászati beavatkozások után, ínygyulladások kezelésére használható. Alkalmazása : Mivel tömény alkoholt tartalmaz ( alkohol tartalma nagyobb mint 85% ) csak higítva szabad felhasználni. Adagolása: 0,5 dl vízbe vagy teába csepegtetve 5- 15 csepp , de kockacukorra vagy mézre csepegtetve is alkalmazható. 3x 5-1 csepp evés, ivás után betegség esetén 1-2 hétig.
A propolisz immunerősítő, görcsoldó,gyulladáscsökkentő, baktérium és gombaölő, kiváló fájdalomcsillapító. Antibiotikumként hat, de a természetes bélflórát nem károsítja. Felső légúti megbetegedéseknél, gyomor és bélgyulladásoknál, daganatos elváltozásoknál használható.
Kézzel készült, magyar eredetű, provanszi ízesítésű (rozmaring, oregánó, kakukkfű, majoránna, lestyán, bazsalikom) friss sajt. Kézi szeleteés miatt +/- 5% súlyeltérés előfordulhat.
Kézzel készült, magyar eredetű, provanszi ízesítésű (rozmaring, oregánó, kakukkfű, majoránna, lestyán, bazsalikom) friss sajt. Kézi szeleteés miatt +/- 5% súlyeltérés előfordulhat.
Kézzel készült, magyar eredetű, provanszi ízesítésű (rozmaring, oregánó, kakukkfű, majoránna, lestyán, bazsalikom) friss sajt. Kézi szeleteés miatt +/- 5% súlyeltérés előfordulhat.
Rebarbara-eper lekvár A rebarbara savanykássága az eper édessége kiváló egyensúlyt teremt az ízekben. Igazán finom joghurtokban és süteményekben felhasználva. Összetevők: eper, rebarbara, cukor, citromsav, pektin
Amíg folyékony a repceméz, színe sárga, de a gyorsan bekövetkező kristályosodási folyamat eredményeképpen fehérré válik. Kristályai aprók, nem rontják a méz élvezeti értékét. Krémmézet is ebből a mézfajtából állítják elő. A repceméz a kevésbé savas mézfajták közé tartozik, ezért még a gyomorsav túltengésben szenvedők is évezhetik.
Magas szőlőcukor tartalma miatt gyorsan kristályosodik és fehér krémszerű mézzé válik. Csökkenti a savtermelést , gyomorégést.
Magas szőlőcukor tartalma miatt gyorsan kristályosodik és fehér krémszerű mézzé válik. Csökkenti a savtermelést , gyomorégést.
Magas szőlőcukor tartalma miatt gyorsan kristályosodik és fehér krémszerű mézzé válik. Csökkenti a savtermelést , gyomorégést.
Amíg folyékony a repceméz, színe sárga, de a gyorsan bekövetkező kristályosodási folyamat eredményeképpen fehérré válik. Kristályai aprók, nem rontják a méz élvezeti értékét. Krémmézet is ebből a mézfajtából állítják elő. A repceméz a kevésbé savas mézfajták közé tartozik, ezért még a gyomorsav túltengésben szenvedők is évezhetik.
Repceolajunk fekete repcemagból készül, hidegen sajtolásnak köszönhetően természetes állapotában marad. Így az olaj megőrzi a repcemag minden egészséges összetevőjét, és kedvező hatással van az emberi szervezetre. Épp olyan finom salátában, mint grillezett zöldségben, húsokban vagy édes süteményekben. A hidegen sajtolt repceolaj a mindennapok konyháját teszi különlegessé. - A repceolaj nagyon gazdag omega-3 zsírsavban, amely kiváló hatású szív- és érrendszeri problémák esetén. - Immunerősítő hatású. - Az idegrendszerre nyugtatólag hat. - A repceolaj hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához - Hozzájárulhat a vércukorszint csökkentéséhez is. - Számos a szervezetre belülről ható jótékony tulajdonságai mellett, kívülről alkalmazva védi a bőrt a káros környezeti hatások ellen. - Magas E-vitamin tartalma lassítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, javítja az A-vitamin felszívódását, védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól. - A repcemagból kinyert olaj semleges ízű és illatú alapanyag. - Alkalmas a napraforgóolaj helyettesítésére, mivel nem hőérzékeny, így használhatjuk sütéshez, pároláshoz. - Ezenkívül tésztákat, salátákat és zöldségeket ízesíthetünk vele.