Mások ezeket rendelték
10 db Friss tojás a tanyáról "L"
Saját termőföldön termelt takarmányon nevelkedett, szabadon tartott tyúkjainktól, Szőnyből Méret: 63-73g 10db/doboz
Kenyér - Parasztkenyér
Összetevők: Búzaliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, rozsliszt, víz, természetes kovász (búzaliszt, víz), só Allergének: glutén A termék tejterméket, tojást és szezámmagot is felhasználó üzemben készül. A Péklapát pékműhely termékeit szerda 14 óráig tudod csak a kosaradba tenni.
Kézműves Mézes Gyömbér-Citromfű Szirup 200 ml
Kézműves Mézes Gyömbér-Citromfű Szirup 200 ml Magas hatónyagtartalmú egészségmegőrző szirup! Rendkívűl magas koncentrációban tartalmaz gyömbért és bio citromfüvet. A gyömbér egyedi illata és íze a természetes olajából származik. A legfontosabb a gingerol, mely egy bioaktív vegyület, számos jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre. A gyömbér aktív összetevője antibakteriális hatású, segíthet a fertőzések leküzdésében. Sokféle baktérium növekedését gátolhatja. Erős gyulladásgátló és antioxidáns hatással rendelkezik. A gyömbér erősíti az immunrendszert. Melegítő, izzasztó hatása miatt természetes gyógyszerként is használják megfázás és influenza kezelésére. A benne lévő antivirális, méregtelenítő és gombaölő hatások természetes úton méregtelenítik a szervezetet, javítja a közérzetet és felgyorsítja a gyógyulás folyamatát is. Émelygés és hányinger csökkentő tulajdonsággal rendelkezik. A műtétek, valamint a kemoterápiás kezelések után fellépő rosszullétek enyhítésében is bizonyítottan jótékony hatású. Várandós nők körében végzett tanulmány alapján a reggeli rosszullétek jelentkezésekor napi 1-1,5 g gyömbér jelentősen csökkenti a tüneteket. Gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén hatékonyan csökkenti a sportolás során kialakult izomfájdalmat, valamint az ízületi gyulladásokra is kedvező hatása van. A gyömbér enyhíti a menstruációs fájdalmakat, ha a menstruáció kezdetén napi 1 g gyömbér kerül fogyasztásra. Emésztőrendszeri problémák kezelésére is alkalmazzák. A gyomorbántalmak (bélgörcs, puffadás) esetén ellazítja az emésztőrendszer izmait, így csökkentve a kellemetlen tüneteket. Emésztés javítás céljából és gyomorrontás esetén kis darab gyömbér fogyasztása rendkívül előnyös. A gyömbér csökkentheti a vér koleszterinszintjét. A magas LDL lipoproteinek (a “rossz” koleszterin) szintje a szív-, és érrendszeri betegségek fokozott kockázatához kapcsolódik. Vér hígító hatása révén mérsékli a magas vérnyomást, és segít megelőzni a vérrögképződés kockázatát. Amennyiben vér higító gyógyszert szed, a gyömbér növeli a gyógyszer hatékonyságát, így orvosával konzultáljon fogyasztásával kapcsolatosan. Magas káliumtartalma révén nagyon jó hatással van a szívre. A nyers gyömbér egy 6-gingerol nevű anyagot tartalmaz, amelynek védő hatása lehet a rák ellen. A Michigani Egyetem rákközpontjában végzett kutatás bizonyította, hogy az őrölt gyömbér sejthalált idéz elő a petefészek rákos sejtjeiben. Egy másik kísérlet során megfigyelték, hogy a gyömbér lelassítja a végbélrák sejtjeinek növekedését, így nagyban segít lassítani a végbélrák folyamatát, illetve megelőzni azt. A növény emellett több más ráktípus, így a tüdő-, mell-, bőr-, prosztata- és hasnyálmirigyrák burjánzó sejtjeivel is felveszi a harcot. Ezen kutatások még folyamatban vannak, de az eredmények bíztatóak. Felhasználási javaslat: Egy teáskanál készítményt 2,5 dl hideg vagy meleg vízben feloldva kiváló gyógynövényes ital készíthető belőle, természetes üdítőital. – jól alkalmazható sütemények ízesítésére. – meleg vízzel hígítva teátkészíthetünk belőle, így jó segítség lehet a télimeghűlésnél, torokfájásnál. Citromfűről tudni érdemes: A citromfű a benne található citronellál, a b-citrál, az acetát, az eugenol, az ageraniol és a szeszkviterpének együttes hatásának köszönhetően kiváló nyugtató, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, valamint antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. Illóolaja nyugtatóként használva enyhíti az idegességet, a citromfűből készített tea megszünteti az álmatlanságot és a szorongást. Mivel görcsoldó tulajdonságai elsődlegesen a központi idegrendszert érintik, képes csökkenteni a neurotikus és a stressz okozta fejfájást, ahogyan az ideges gyomorfájást is mérsékli. Elviselhetőbbé teszi a Parkinson- és az Alzheimer-kór tüneteit, szabályozza a szívritmust, és fokozza a tüdő izomzatának működését, ezért jól alkalmazható a nehézlégzés vagy az asztmás tünetek kezelésére. A citromfű polifenoljai − rozmarinsav, klorogénsav, kávésav, ferulinsav, protokatechualdehid sav− és poliszacharidjai révén a vírusok egy része ellen is sikerrel veheti fel a harcot. Köztük van a Herpes simplex vírus, aminek az egyik legjobb természetes ellenszere: a citromfű alapú krémek vagy kivonatok jelentősen felgyorsítják a herpesz gyógyulását. Legfontosabb összetevője a citrál (lemonal), ami a növény citromos illatát, és gombaölő hatását biztosítja, amelyet elsősorban a Saccharomyces cerevisiae ellen fejti ki. Ez az élesztőgomba az emésztőrendszert támadja meg, és vált ki allergiás reakciókat. Ennek eredménye lehet a rossz emésztés, az alhasi görcsök, a hasmenés vagy a székrekedés. Gomba ellenes tulajdonsága a bőrgombák –ilyen a bosszantó lábgomba–, illetve a szájban és a nemi szervekben megfigyelhető Candida fertőzés kezelésekor is kamatoztatható. Szintén elsősorban a citrálnak köszönhető, hogy a citromfű gátolja egyes daganatok –mellrák, bőrrák, májrák növekedését–, és a rákos sejtekben beindítja az apoptózist (programozott sejthalál), illetve normalizálja az inzulinszintet, ami hozzájárul a 2. típusú cukorbetegség kezeléséhez. A citrál a fogyásban is szerepet kap, akadályozza ugyanis a hasi zsír felhalmozódását. A citromfű serkenti az epe termelődését, és a bélműködést, ezáltal javítja az emésztést. Segítségével rövid időn belül megszabadulhatunk a székrekedéstől, valamint a hányingertől. Hatékony vízhajtó, fokozza az ürítések gyakoriságát és a vizelet mennyiségét, ezzel gyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből. A vízvisszatartási problémák megoldása mellett az ödémák eltüntetéséhez is hozzájárul, valamint segít eltávolítani a bélben lerakódó mérgeket. Nagyobb mennyiségben tartalmaz C-vitamint és flavonodiokat, amelyek erős antioxidánsok: megóvnak a rákot, gyulladásokat és érrendszeri betegségeket okozó szabad gyököktől, valamint lassítják a sejtek, és különösen a bőr öregedését. Antioxidáns hatása révén erősíti az immunrendszert, és megóv az antibiotikumoknak ellenálló Staphylococcus aureus szuperbaktériummal szemben. Az emberek kétharmadában hosszabb-rövidebb ideig megtalálható Staphylococcus aureus a bőrön, a garatban és az orrban telepszik meg, jelenléte összefüggésbe hozható a szívizom-gyulladással, a bőrfertőzésekkel, a vérmérgezéssel és a tüdőgyulladással. Antibakteriális hatása a gyomorfekély és a gyomorrák kialakulásában szerepet kapó Helicobacter pylori baktériummal szemben is érvényesül, ahogyan a vastagbélgyulladás kezelésében és megelőzésében is jó szolgálatot tehet. C-vitamin-tartalma révén enyhíti az orrdugulás, megfázás, influenza és más légúti megbetegedések tüneteit, míg izzasztóként mérsékli a lázat. A citromfű csökkenti az LDL (rossz) koleszterin szintjét, így a citromfű fogyasztásával megelőzhető az erekben a véráramot akadályozó, és szívbetegségeket okozó plakkok (a vérzsír felhalmozódása és lerakódása az érfalakra) kialakulása. Tárolás: Szobahőmérsékleten, napfénytől védve. Összetevők: Víz, friss gyömbértörzs min 40%!, bio citromfű min 30%!, bio virágméz, bio citrom, citromsav, kókuszvirág cukor. Allergén anyagok: Nem tartalmaz mesterséges ízesítőket ízfokozókat, tartósítószert. Mivel nem tartalmaz emulgeálószert a termék szétválhat, használat előtt felrázandó! Felbontás után hűtőben tárolandó!