A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A céklát fokhagymával és vöröshagymával savanyítottam. Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes termesztésből származik. Összetevők: cékla, hagyma, fokhagyma, gyógyszerkönyvi tisztaságú só, víz. Kiszerelés: 195 gramm/üveg
Fermentált füstös répa 195 gr Füstös fermentált répa A répák vékony szeletekre vannak vágva, természetes (vegán) füsttel ízesítve. Ajánlom szendvicsfeltétnek, de fogyaszthatjuk savanyúságként, vagy salátába keverve. Ízletes egytálétel összetevője lehet rizzsel, kölessel vagy hajdinával keverve. A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Összetevők: bio sárgarépa, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só, természetes folyékony füst.
Fermentált Immunbomba 195 gr Fermentált Immunbomba 195 gr/ üveg Összetevők: káposzta, sárgarépa, jégcsap retek, póréhagyma, tiszta energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. Tudtátok, hogy a fermentálás egy ősi savanyítási eljárás? Nem egy új gasztrohóbortról van szó, hiszen az ősmagyarok is erőszeretettel használták ezt a tartósítási eljárást. Aztán sajnos idővel, az ecettel való savanyítás átvett a helyét, mind idő, mind költséghatékonyabb eljárás lévén, hiszen így hatalmas mennyiségeket lehet előállítani gyorsan. Nem kell heteket várni, mint a tejsavas erjesztésnél (fermentálásnál). A két eljárás a beltartalom tekintetében össze sem hasonlítható. Az ecet sav lévén letarol mindent, míg a fermentáció pedig egy olyan kémiai folyamat, melyben enzim hatására szerves anyag bomlik le. A meginduló erjedési folyamatok alapja mikroorganizmusok megléte. Ezek a jótékony baktériumok az általuk előállított, vagy a már a táplálékban benne lévő enzimek (fermentumok) segítségével viszik végbe az erjedést. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Semmiképp nem lenne alkalmas nagyipari körülmények között történő gyártásra. Minden fermentált étel ,,ÉLŐ ÉTEL'' lesz. Váljon egészségetekre!
Fermentált kínai kel sárgarépával Kiszerelés: 200 gr/ üveg A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Összetevők: kínai kel, sárgarépa, vajretek, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.