Komáromi Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
 2023.10.13

2023. október 28-ai előadónkról, Mester Károlyról

Kicsoda is Mester Károly? Miért érdemes őt meghallgatni?

 

Mester Károly agrármérnökből lett természetgyógyász, fitoterapeuta, gasztro és táplálkozás coach. 40 évet töltött el agrármérnökként a sertéstenyésztésben. Ez idő alatt szerzett tapasztalatai felbecsülhetetlen értékű tudással vértezték fel az állategészségügy területén.

 

Megfigyelte, hogy az intenzív tartásban nevelt sertések rendre ugyanazokkal az egészségügyi problémákkal küzdenek. A legmodernebb tartás-technológia alkalmazása mellett is újra és újra felütik bizonyos betegségek a fejüket az állattartó telepeken.

Feltette magának a kérdést, hogyan lehetséges ez? Mivel nem kapott erre kielégítő választ a fellelhető szakirodalomban, a problémák pedig továbbra is adottak voltak, maga kezdett el kutatni a válaszok és a gyökérokok után.

Felismerte ugyanis, hogy sok esetben a betegség megjelenése megelőzhető lenne, így ennek úttörője lett, hiszen neki ez sikerült. A probléma okát az állatok takarmányozásában fedezte fel.

Az ő szakirányításával takarmányozott sertéseknél nem jelentkeztek többé a korábban rendre megjelenő egészségügyi problémák. Az így nevelt állatok egészségesebbek lettek és ezáltal egészségesebb élelmiszer volt előállítható belőlük. A húsuk elfogyasztása az emberek egészségét is szolgálta. Mester Károly a válaszok után kutatva, hatalmas mértékű lexikális tudásra tett szert, olyan rejtett összefüggéseket fedezett fel, amelyek kulcsfontosságúak a folyamatok megértése érdekében.

Ezzel párosult a 40 év alatt szerzett gyakorlati tapasztalata, megfigyelései, és az, ha felállított egy elméletet, annak működőképességét a gyakorlatban is le tudta tesztelni. Rájött arra is, hogy ez a tudás nem csak a sertéstartásban, de más intenzív tartásban nevelt állatok (csirke, kacsa, pulyka, birka, marha, nyúl, stb.) esetén is használható.

Ez azért fontos számunkra, akik nem szakemberek, csak vásárlók, az élelmiszerek elfogyasztói vagyunk, mert legtöbbünk ilyen intenzív termelésből származó húst fogyaszt és tesz a családja asztalára, mert a kereskedelmi hálózatban, a boltokban ez kapható. A vásárló maga dönt, hogy kitől vásárol és ha valakinek fontos az egészséges táplálkozás, akkor megtalálhatja erre a lehetőséget, ha tudja mit keressen?

Választani viszont csak az tud, akinek van miből. A kistermelők számára, akik azt tűzték ki célul, hogy egészségesebb élelmiszert állítanak elő, pedig azért fontos, hogy megértsék, melyek azok a gyakorlatok, amelyeket NE alkalmazzanak a termelésük során, mert attól, hogy kisebb volumenben csinálják, az még nem lesz egészségesebb.

Ha valóban választási lehetőséget szeretnének nyújtani a vásárlóknak, akkor hallgassák meg ezt az előadást és legalább fontolják meg a hallottakat!

 

Mester Károly ma már természetgyógyászként az emberek egészségének javításában közvetlenül is szerepet tud vállalni. Béky László Tanár úr inspirációjára lett természetgyógyász, akit közületek is talán sokan ismernek.

 

Az október 28-ai előadást visszanézheted a Komáromi Kosár Közösség YouTube csatornáján:

 

Szeretettel: Vidék Kosara Egyesület