Bodzavirág – Pipacs Szörp – Vadvirágos harmónia egy üvegben Egy szörp, amely nemcsak frissít, hanem mesél is. A bodzavirág lágy, virágos aromáját a pipacs finom földes-édes jegyei egészítik ki – mintha egy réten sétálnál egy nyári hajnalon. Kézművesen készült, természetes összetevőkből, tartósítószer nélkül. Főbb jellemzők: Egyedi ízvilág – a bodza virágos frissessége találkozik a pipacs enyhén édeskés karakterével Kézműves készítés – vadon gyűjtött bodzavirág és pipacsszirom felhasználásával Tartósítószer-mentes – csak természetes hozzávalók Lélekfrissítő ital – tökéletes választás jéggel, szódával vagy limonádéhoz keverve Összetevők: Bodzavirág-kivonat, pipacsszirom-főzet, cukor, citromlé, víz. Javasolt hígítási arány: 1 rész szörp – 6 rész víz (ízlés szerint) Tipp: Szervírozd jéggel, citromkarikával és egy mentalevéllel – nemcsak frissít, de gyönyörű is!
Fekete és Piros Ribizli préslé 100% gyümölcs (30% fekete ribizli és 70% piros ribizli arányában) A piros és fekete ribizli is számos jótékony hatással bír az egészségre. Mindkettő gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez és a betegségek megelőzéséhez. A piros ribizli emésztést serkentő, míg a fekete ribizli gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatású lehet. Fekete ribizli: Gyulladáscsökkentő:A fekete ribizli antocianinokban gazdag, melyek erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Immunerősítő:Magas C-vitamin tartalma és antioxidánsai segítenek az immunrendszer erősítésében. Szív- és érrendszer védelme:A flavonoidok és antocianinok erősítik az érfalakat, javítják a vérkeringést és csökkenthetik a koleszterinszintet. Vesebetegségek kezelése:A fekete ribizli leve tea formájában fogyasztva vizelethajtó hatású lehet, és segíthet a vesebetegségek kezelésében. Bőrproblémák kezelése:A fekete ribizli magjában található zsíros olaj a bőrgyulladások (pl. neurodermatitisz) kezelésében is segíthet. Piros ribizli: Emésztést serkentő:A piros ribizli pektintartalma segíti az emésztést, serkenti a bélmozgást és enyhén hashajtó hatású lehet. Vizelethajtó:A piros ribizli leve és gyümölcse is vizelethajtó hatású, ami segíthet a vesebetegségek és a magas vérnyomás kezelésében. Csontok és fogak egészsége:A magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segíthet a csontok és fogak egészségének fenntartásában. Vérképzés serkentése:A piros ribizli fogyasztása javasolt vérszegénység esetén is, mivel segíthet a vörösvértest-képzésben. Antioxidáns hatás:Gazdag antioxidánsokban, melyek segítenek a sejtek védelmében és az öregedési folyamatok lassításában. Összességében: Mind a piros, mind a fekete ribizli fogyasztása jótékony hatással lehet az egészségre, érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe. Fontos azonban megjegyezni, hogy a ribizli nem helyettesíti az orvosi kezelést, és ha bármilyen egészségügyi problémánk van, mindenképpen forduljunk orvoshoz. (AI összeállítás internetes forrásokból)
Kinka Feketeribizli szörp – tisztán gyümölcs, tisztán élmény. A szörp feketeribizli ízvilága intenzív, karakteres, és minden kortyában visszaadja a kézzel szedett, napérlelte gyümölcs frissességét. Kizárólag természetes alapanyagokból, tartósítószer és mesterséges aroma nélkül készül. Kiszerelés: 500 ml Összetevők: feketeribizli , cukor, víz, citromlé Hígítási arány: ajánlott 1:6 arányban vízzel hígítani Miért válaszd a Kinka Szörpöt? Magas gyümölcstartalom – intenzív, mélyribizlis íz 100%-ban természetes összetevők Tartósítószer-, adalék- és mesterséges színezékmentes Hazai gyártás – kézműves gondossággal, kis tételben Immunerősítő hatás – C-vitaminban gazdag ribizli Újrahasznosítható üvegpalackban Fogyasztási tippek Klasszikus frissítőként szódával vagy ásványvízzel Reggeli smoothie-ba, zabkására vagy joghurtba keverve Teába, koktélhoz, vagy akár fagylaltokra öntetként Sütikbe, pohárkrémekbe, házi zseléhez.
Házi Meggyszörp – A nyár zamata üvegbe zárva A meggyszörp igazi klasszikus, amely sosem megy ki a divatból. Lédús, érett meggyből készült, hagyományos recept alapján, tartósítószer és mesterséges adalékanyagok nélkül. A frissítően savanykás, mégis kellemesen édes íz minden kortyban a nyár ízét idézi. Főbb jellemzők: Intenzív meggyíz – természetesen fanyar, mégis harmonikusan édes Kézműves készítés – kis mennyiségben, odafigyeléssel főzve Tartósítószer nélkül – csak természetes összetevőkkel Sokoldalú felhasználás – frissítő italokhoz, koktélokhoz, süteményekhez, palacsintára Összetevők: Meggylé, kristálycukor, citromsav. Javasolt hígítási arány: 1 rész szörp – 5–6 rész víz (ízlés szerint)
100% piros ribizli préslé (Rovada fajta) ökokertünkből. A piros ribizli számos jótékony hatással bír, többek között immunerősítő, antioxidáns és emésztést segítő hatású. Gazdag C-vitaminban, rostokban, és más vitaminokban, ásványi anyagokban. Emellett segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, valamint a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében. Részletesebben: Immunerősítő hatás: A piros ribizli magas C-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, segítve a szervezetet a betegségek elleni védekezésben. Antioxidáns hatás: A ribizli gazdag antioxidánsokban, például antocianinokban és polifenolokban, amelyek védik a sejteket a szabad gyökök károsító hatásaitól, így lassítva az öregedési folyamatokat és csökkentve a krónikus betegségek kockázatát. Emésztést segítő hatás: A ribizli rosttartalma elősegíti az emésztést, javítja a bélmozgást, és segíthet a székrekedés enyhítésében. Szív- és érrendszeri egészség: A ribizli flavonoidjai és antocianinjai segíthetnek csökkenteni a vérnyomást és javítani az erek rugalmasságát, ezáltal hozzájárulva a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Koleszterinszint csökkentése: A ribizli rostjai segíthetnek csökkenteni az LDL- ("rossz") koleszterin szintjét, miközben növelik a HDL- ("jó") koleszterin szintjét, ami jótékony hatással van az érelmeszesedés megelőzésében. Vércukorszint szabályozása: A ribizli rosttartalma segíthet a vércukorszint stabilizálásában is. Vízhajtó hatás: A ribizli enyhén vízhajtó hatású, ami segíthet a szervezet méregtelenítésében. Egyéb jótékony hatások: A piros ribizli ezen kívül még segíthet a fáradtságérzet csökkentésében, a vérszegénység enyhítésében, és a csontok egészségének megőrzésében. A piros ribizli tehát egy rendkívül sokoldalú és egészséges gyümölcs, melyet érdemes beépíteni az étrendünkbe. (AI összeállítása netes forrásokból)
Házi Piros Ribizliszörp – Természet íze, üvegbe zárva Fedezd fel a nyár legfrissítőbb ízét! A gondosan válogatott, napérlelte piros ribizliből készült szörpünk minden kortyával visszarepít a nagymama kertjébe. 100%-ban természetes alapanyagokból, tartósítószer és mesterséges adalékanyagok nélkül készült – csak gyümölcs, cukor és egy csipetnyi szeretet. Főbb jellemzők: Intenzív gyümölcsíz – a piros ribizli fanyar-édes aromája tökéletes egyensúlyban Kézműves eljárással készült – minden üvegben benne van a gondosság és odafigyelés Sokoldalúan felhasználható – frissítő italként, koktélokhoz, desszertekhez vagy akár palacsintára is Tartósítószer-mentes – csak természetes összetevőket tartalmaz Összetevők: Pirosribizli, víz, kristálycukor, citromsav. Javasolt hígítási arány: 1 rész szörp – 6 rész víz (ízlés szerint)
Rózsás cseresznye szörp Ha egy illatos gyümölcsös limonádéval oltanád a szomjad, ez a szörp jó választás. Felhasználható többek között pezsgős koktélok ízesítésére, vagy akár egy gyümölcstorta tetejére illatos gyümölcszseléként. Összetevők: Cseresznye, rózsavíz, cukor, citromsav