A petrezselyemlevél igazi favorit a konyhában. Akár a burgonyát, akár a rizst vagy éppen kedvenc levesünket ízesítjük vele, a tavasz ízét kölcsönzi az ételnek.
Zsenge kapor. Friss, fanyar ízével jó kiegészítője főzelékeknek, salátáknak és köreteknek. remek tavaszi vitaminforrás. Egy csomó 2,5 dkg.
MÁNGOLD Friss, ropogós, gyönyörű levelű mángold. Aki a leveles zöldségeket kedveli, az nem hagyhatja ki. Folyamatosan terem, de nagyon korlátozott mennyiségben. Teljesen vegyszermentes gazdaságból származik. Saját termelésű zöldség. Kíváló salátába, vajon párolva húsok mellé vagy szintén vajon párolva akár pirítósra. A mi kedvenc saját receptünk: kis bacont zsírjára pirítok, hozzáadok egy kis vörös és fokhagymát. Üvegesre párolom, aztán rádobom a nagyobb darabokra vágott mángoldot. Megfonnyasztom, sózom, borsozom. Hozzáadok egy tetszőleges adag előre kifőzőtt tésztát, egy adag juhturót, és nyakon öntöm tejszínnel. Összerottyantom és kész is a mennyei egytálétel. Persze bárhogy lehet ízesíteni csak a fantázia szab határt. Ez a mángoldos tészta kíváló körete lehet egy jó kis faszénen grillezett húsnak. A vastagabb levélnyelek a spárgához hasonlóan használhatók. Nem szabad kihagyni. A csomag 500 gramm mángoldot tartalmaz. ✓ A mángold különösen gazdag A-, C- és E-vitaminban, magnéziumban, mangánban, káliumban, vasban és élelmi rostban. A felsoroltakon kívül figyelemre méltó mennyiségben tartalmaz rezet, kalciumot, foszfort és cinket, illetve sokféle B-vitamint. ✓ Kiemelkedő K-vitamin tartalmánál fogva erősíti a csontállományt. Már egyetlen tányérnyi mángoldból készült ételben megtalálható a napi K-vitamin szükségletünk háromszorosa. ✓ A mángold bővelkedik antioxidánsokban. C- és E-vitamin tartalma mellett karotinoidjai is elősegítik a szervezet rákbetegség elleni védekezését. A kutatások elsősorban a tüdő-, hasnyálmirigy-, húgyhólyag- és prosztatarák esetén számoltak be jótékony hatásáról. ✓ Vastartalma miatt fogyasztása kifejezetten javasolt fejlődésben levő gyermekek, kismamák, idősek és betegségből felgyógyulók számára.
Snidling. Kenyérre szórva, tojáskrémbe rakva, rizsben párolva...Az első tavaszi vitaminforrások egyike. A szállítás napján kerül leszedésre. 1 csomó kb. 15 g. Vegyszermentes.