A muskotályos sütőtök a nevét a kellemesen fűszeres illatának köszönheti. Héja művészien bordázott, puha, élénk színű, mérete lehet óriási is. Ráadásul a konyhában is sokoldalú. A sütőtök nemcsak finom, hanem sokféleképpen elkészíthető. Mehet sós ételek mellé de persze leves is készülhet belőle. Süteményekben is megállja a helyét, de lekváralapanyagnak is tökéletes. Miért együnk sütőtököt? Azért, mert magas víztartalma miatt kevés kalória van benne. Persze nem ez a fő érv, hanem az, hogy sok-sok fontos összetevővel bír. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Van benne antiooxidáns is, ami segít megkötni a szabadgyököket – így óvva a sejtjeinket. Csodás béta-karotinja A-vitamin formájában segít a fertőzések leküzdésében, és a látásunk, bőrünk megóvásához is hozzájárul. C-vitamin-tartalma pedig az immunrendszert turbózza.