KENDERMAGOS ZÖLDFŰSZERES PARADICSOMOS PÁSTÉTOM (VEGÁN) Összetevők: víz, hántolt kendermag fehér (26%), paradicsom, citromlé, vöröshagyma, aszalt paradicsom (3%), fokhagyma, só, fűszerek Többszörösen telítettlen zsírsavak Omega 6 Omega-3 tartalom: 8 g/100 g Teljes értékű fehérje tartalom: 8 g/100 g Magnéziumban, foszforban, rézben és mangánban gazdag élelmiszer., ezért hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál fogazat fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az idegrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a normál izomműködéshez, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál csontozat fenntartásában, szerepet játszik a sejtosztódásban. (*lásd. mikroelem - vitamin táblázat) Átlagos tápérték 100g termékben Energia 657kJ/157kcal Zsír 11 g -amelyből telített zsírsavak 1,3 g egyszeresen telítetlen zsírsavak 1,6 g többszörösen telítetlen zsírsavak 8,1 g Szénhidrát 0,3 g -amelyből cukor 0,3 g Rost 0,5 g Fehérje 8,3 g Só 1,0 g Mikroelemek 100 g termékben 100 g NRV NRV % / 100g Vas (mg) 3,7 14 27% Magnézium (mg) 188 375 50% Foszfor (mg) 417 700 60% Kálium (mg) 389 2000 19% Cink (mg) 2,7 10 27% Réz (mg) 0,5 1 50% Mangán (mg) 2,4 2 120%
NYERS, VEGÁN, HÁNTOLT KENDERMAGOS ASZALT PARADICSOMOS (KÉZMŰVES TERMÉK) Összetétel: HÁNTOLT KENDERMAG 41%, ASZALT PARADICSOM 24%, KENDERMAG OLAJ 20%, fokhagyma, fűszerek, só Felhasználási javaslat: tésztára, keverjük el vajjal, túróval továbbá joghurtos mártások, öntetek alapanyagaként is használhatjuk. (Hántolt kendermag és kendermag olaj hozzáadásával dupla adagot is készíthetünk belőle.) Többszörösen telítettlen zsírsavak Omega-6 és Omega-3 tartalom: 26 g/100 g Teljes értékű fehérje tartalom: 17 g/100 g A termék gazdag* vasban, magnéziumban, foszforban, káliumban, cinkben, rézben, mangánban, ezért hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál fogazat fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az idegrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a normál izomműködéshez, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál csontozat fenntartásában, szerepet játszik a sejtosztódásban. (*lásd. mikroelem - vitamin táblázat) Átlagos tápérték 100g termékben Energia 2044kJ/489kcal Zsír 35 g -amelyből telített zsírsavak 4,3 g egyszeresen telítetlen zsírsavak 5,3 g többszörösen telítetlen zsírsavak 26 g Szénhidrát 14 g -amelyből cukor 9,4 g Rost 3,8 g Fehérje 17 g Só mg 1,4 g Mikroelemek 100 g termékben 100g NRV/100g NRV%/100g Vas mg 7,6 14 55% Magnézium mg 334 375 89% Foszfor mg 726 700 104% Kálium mg 1275 2000 64% Cink mg 4,7 10 47% Réz mg 1,1 1 107% Mangán mg 3,8 2 189% Vitaminok 100 g termékben C-vitamin mg 9,4 80 12%
Összetevők: Búzaliszt, teljeskiőrlésű búzaliszt, víz, természetes kovász (búzaliszt, víz), só, aszalt paradicsom, fokhagyma Allergének: glutén A termék tejterméket, tojást és szezámmagot is felhasználó üzemben készül. A Péklapát pékműhely termékeit szerda 14 óráig tudod csak a kosaradba tenni.
Összetevők: Búzaliszt (BL 80), víz, kovász (búzaliszt, víz), cékla, mák, só Allergének: glutén A termék tejterméket, tojást és szezámmagot is felhasználó üzemben készül. A Péklapát pékműhely termékeit szerda 14 óráig tudod csak a kosaradba tenni.
Összetevők: Búzaliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, rozsliszt, víz, természetes kovász (búzaliszt, víz), só Allergének: glutén A termék tejterméket, tojást és szezámmagot is felhasználó üzemben készül. A Péklapát pékműhely termékeit szerda 14 óráig tudod csak a kosaradba tenni.
Összetevők: Búzaliszt, tej, víz, természetes kovász (búzaliszt, víz), cukor, vaj, só Allergének: glutén, tej. A termék tejterméket, tojást és szezámmagot is felhasználó üzemben készül. A Péklapát pékműhely termékeit szerda 14 óráig tudod csak a kosaradba tenni.
Összetevők: Teljes kiőrlésű búzaliszt (BL 200) Búzaliszt (BL 80), víz, kovász (búzaliszt, víz), zabpehely, só. Allergének: glutén A termék tejterméket, tojást és szezámmagot is felhasználó üzemben készül. A Péklapát pékműhely termékeit szerda 14 óráig tudod csak a kosaradba tenni.
Nagymamáink tésztája. Köretnek de! levesekbe is! Kiváló Magyar Tésztalisztből és Szigeti Tojásból készült
Kézműves eperszörp 500 ml Összetevők: eper, cukor, bio citromlé. 100% eper! víz hozzáadása nélkül készült. A gyümölcs vegyszermentes gazdálkodásból származik. Tartósítószer nélkül, szárazdunsztolással készült. Felbontás után tárolja hűtőben! Limitált mennyiségben.
A jól bevált Erdei Fenyőrügy Szirup No. 3., ezúttal➡️PROPOLISSZAL kiegészítve, ami természetes antibiotikumként azért is nevezhető rendkívül hatékonynak, mivel a gyógyszerekkel szemben rezisztens kórokozókkal is el tud bánni. Idén a szükség úgy hozta, hogy mégegy alapanyagot is hozzáadtam, mégpedig az Erdei fenyő tűlevelét?. Az említett gyógynövény szerepel az Egészségügyi Világtanács (WCH) a tüskefehérjék semlegesítési protokolljában. Poszt-Covid tünetek esetén rendkívül hatékony lehet. Szeretettel ajánlom: Immunerősítésre: napi 1 teáskanállal. Betegség esetén: napi 3*1 teáskanál. Gyermekeknek is. A fenyőrügy jótékony hatásai: Immunerősítő hatású: A fenyőrügyek bővelkednek C-vitaminban és ásványi anyagokban, így támogatják az immunrendszer védekezőképességét. Általános erősítőként kiválóan alkalmazható. Emésztési panaszok: A fenyőrügy sok keserű anyagot tartalmaz, melyek támogatják az emésztési folyamatokat, a máj és epe működését. Gyulladáscsökkentő: A fenyőrügyben számos cserzőanyag található, melyek fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásúak. Belsőleg és külsőleg is alkalmazható különféle gyulladásokra. Külsőleg elsősorban zsíros bőr, aknék, pattanások kezelésére, korpás és zsírosodó hajra, belsőleg ízületi gyulladások és az emésztőrendszer gyulladásaira van jótékony hatással. Köhögésre: A fenyőfélék leginkább a légzőszervi megbetegedésekre hatnak kedvezően, ezért is telepítik a tüdőszanatóriumokat fenyőerdők mellé. Erős illóolaja frissíti és fertőtleníti a levegőt, oldja a letapadt nyákot, segíti annak felköhögését, könnyíti a légzést, tisztítja a légutakat. Gyulladáscsökkentő hatásával gyorsítja a légúti fertőzések gyógyulását, enyhíti a torokszárazságot, torokirritációt. Asztmásoknak is ajánlott. Reuma ellen: Az ízületi gyulladásokra főként külsőleg használják bedörzsölőként vagy masszázsolajként a fenyőfélék illóolaját, vérkeringésfokozó és gyulladáscsökkentő hatása miatt. Belsőleg a fenyőrügyszirup szintén hatásos gyulladáscsökkentő, mely segíti az ízületi és reumatikus panaszok enyhítését. Vizelethajtó: A fenyőrügyek kivonatai alapvetően is antibakteriális hatásúak, fertőtlenítő tulajdonságukat tovább fokozza enyhe vizelethajtó és vértisztító hatásuk. Méregtelenítő kúrák kiegészítéséhez, köszvény és reuma esetén, szív- és érpanaszoknál is hatékonyan felhasználható. A propolisz hatása az egészségre: A propoliszt a mézelő méhek gyűjtik össze a fák rügyeiről, melyekből nedv folyik, vagy egyéb növényi forrásokból. A méhek ezzel az anyaggal "fertőtlenítik" a kaptárat, hogy egyetlen apró kórokozó se juthasson be. A tudósok csupán az elmúlt évtizedben jöttek rá arra, amit a méhészek már ősidők óta tudnak: a propolisz hatása kivételes az egészségünk megőrzése szempontjából. Védőpajzs szervezetünk számára, amit a méheknek köszönhetünk és amivel sokszor a szintetikus gyógyszerek sem tudják felvenni a versenyt. A propolisz összetevői 40-50%-ban a flavonoidokban és fenolsavban gazdag gyantás anyagok. Összesen több mint 300 alkotóelemből tevődik össze, melyeknek pontos arányát szinte lehetetlen megmondani, hiszen attól függ, hogy a méhek milyen növényekről gyűjtik a propolisz készítéséhez szükséges anyagokat. Annyi azonban biztos, hogy hatóanyagai között gyulladáscsökkentő, antiallergén, antioxidáns és antibiotikus vegyületek találhatók, melyeket számos betegség ellen felhasználhatunk. A propolisz a névjegyét elsősorban antibiotikus hatásával tette le az egészségvédelemben. Míg a szintetikusan előállított antibiotikumok a szervezetben a hasznos baktériumokat is elpusztítják, addig a propolisz kizárólag a kórokozókkal szemben fejti ki hatását. Teszi ezt gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatásával párhuzamosan. A propolisz ráadásul az immunrendszert is fokozottabb működésre ösztönzi, így a szervezet hamarabb képes megküzdeni az őt fenyegető baktériumokkal, vírusokkal. Hatóanyagok, összetevők: gyógynövény kivonat (~min. 60%, (Erdeifenyőrügy 50%, Erdeifenyő zöld zsenge toboza 10%, Erdeifenyő tűlevele 7%), virágméz, propolisz, cukor, víz. Kiszerelés: 200 ml/üveg
Kézműves Erdei Fenyőrügy Cseppek 50 ml Erdei Fenyőrügy Cseppek Kiszerelés: 50 ml, pipettás üveg Ajánlott adagolás: felnőtteknek napi 3*25 csepp vízbe, vagy (nem forró) italba csepegetve. …az Erdei Fenyőről tudni érdemes: -Hurutos köhögés, megfázás, nátha esetén kitűnő nyálkaoldó, köptető hatásával lerövidítheti a betegség idejét. -Bőségesen tartalmaz C -vitamint, és nagymértékben segíthet a szívbetegségekben, visszerekben, bőrproblémákban és a krónikus fáradtságban. -A C -vitamin szuper immunerősítő, és a fenyőrügy bőven tartalmazza. -A fenyőrügy sok A -vitamin tartalmaz, ami jót tesz a látásnak, a hajnak és a bőrnek. Fokozza a vörösvértestek termelését. -Ideális természetes gyógymód lehet a légzőrendszeri problémákra. Légzési problémák (megfázás, köhögés, allergia...kezelésére is jótékony lehet). -Ideális lehet a depresszió elleni küzdelemhez -A fenyőrügyek antioxidánsokat tartalmaznak➡️Csökkentik a szabad gyököket, amelyek gyakran betegségeket okoznak. -Van néhány tudományos bizonyíték arra, hogy a fenyőrügy fogyasztása lassíthatja az öregedési folyamatot. -Kiváló immunerősítő lehet az év egész részében. Az egyik legkedvesebb fám nem véletlen az Erdei Fenyő (Pinus Sylvestris)....mert nyugtató, átalakítja a rezgésünket, elveszi a negatív hangulatot, a rossz frekvenciákat. Bach doktor már 90 évvel ezelőtt felfedezte, hogy az erdei- és vörösfenyő rezgései, lélekgyógyszer is egyben! Az Erdei Fenyő egyenes relációban van az emberi lélekkel, testünk éteri és asztrális részével, éppen ezért kiváló gyógyírek örökzöld alapanyaga. Összetevők: energetizált víz, erdei fenyőrügy kivonat, erdei fenyő tűlevél kivonat, propolisz.
Kézműves fokhagymakrém bio extra szűz olivaolajban Kiszerelés: 195 gramm/üveg Összetevők: fokhagyma (vegyszermentes gazdálkodásból), bio extra szűz olívaolaj. A frissen hámozott fokhagymát aprítom és bio extra szűz olívaolajjal keverem el, hogy az olaj “átölelje” a fokhagyma darabokat, ezzel megvédve az oxidációtól és a romlástól. A hűtőben tarva legalább két hónapig eltartható, csak ne felejtsünk el használat után belekeverni és gondosan visszazárni. Használhatjuk húsok pácolására, ételek (levesek, főzelékek, tészta ételek ízesítésére.) extra tippem: tejfölös, fokhagymakrémes, sajtos meleg szendvics :) egyszerű és nagyon finom.