Máriatövismag olaj – természetes támogatás a májnak és az egész szervezetnek A máriatövis (Silybum marianum) régóta ismert gyógynövény, különösen a máj egészségének őrzője. Hidegen sajtolt magjának olaja gazdag szilimarinban, amely antioxidáns és májsejt-regeneráló hatásairól híres. Mi mindenre jó a máriatövismag olaj? • Támogatja a máj működését: segíti a méregtelenítést, védi a májsejteket. • Antioxidáns tulajdonságai révén védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. • Gyulladáscsökkentő hatású lehet, segíthet emésztési panaszok enyhítésében is. • Támogatja az epeműködést, így zsírosabb ételek fogyasztása után is jól jöhet. Hogyan fogyaszd? Napi 1 teáskanállal éhgyomorra vagy étkezés közben. Salátákra is csorgatható, de sütni-főzni nem szabad vele, mert hő hatására elveszíti értékes hatóanyagait. Miért különleges a mi olajunk? Hidegen sajtoljuk, adalékanyagok nélkül. Íze enyhén diós, zöldes árnyalatú olaj, amit nem csak egészséged, hanem a természetesség szeretete miatt is érdemes választani.
Rebarbara-eper lekvár A rebarbara savanykássága az eper édessége kiváló egyensúlyt teremt az ízekben. Igazán finom joghurtokban és süteményekben felhasználva. Összetevők: eper, rebarbara, cukor, citromsav, pektin
Rózsás cseresznye szörp Ha egy illatos gyümölcsös limonádéval oltanád a szomjad, ez a szörp jó választás. Felhasználható többek között pezsgős koktélok ízesítésére, vagy akár egy gyümölcstorta tetejére illatos gyümölcszseléként. Összetevők: Cseresznye, rózsavíz, cukor, citromsav
Sárgabarck lekvár: Üde színe a kíméletes eljárásnak köszönhető. Összetevők: sárgabarack, cukor, citromsav, pektin
Szeder lekvár Bogyós gyümölcsök kedvelőinek kedvence lehet, hagyományos felhasználás mellett ajánljuk sajtokhoz is. Összetevők: Fekete szeder, cukor, citromsav, pektin
Vegyes vágott savanyúság: Csemege, csupa vitamin, kiválóan illik sültek mellé és feldobhatsz vele bármilyen szendvicset. Összetevők: Ecet, cukor, só, fűszerek, káposzta, uborka, paprika, hagyma, sárgarépa, Na-benzoát.