Édes húsú tompa végű vegyszermentes paprika. Nyújtott blocky alakú. Az ár egy darabra vonatkozik.
Egres lekvár: Igazi különlegesség. A savanykás ízvilág mellett, feldolgozást követően előjönnek a gyümölcsös ízjegyek is, így egy igazán elvezhető lekvárt kapunk, amellyel joghurtokat, kásákat, pohárdesszerteket, piskótát vagy akár gofrit is ízesíthetünk. Összetevők: egres, cukor, citromsav, almapektin
Ezüsthagyma – az elegancia és frissesség találkozása! Keresed a tökéletes kiegészítőt savanyúságokhoz, koktélokhoz vagy húsos sültek mellé? Az ezüsthagyma apró, hófehér, gyöngyszerű megjelenésével és enyhén csípős, friss ízével igazi különlegesség a konyhában. Ideális savanyítva, marinálva, vagy egészben megsütve. Gyakran használják hidegtálakhoz, vadas ételekhez, vagy koktélokhoz (pl. Gibson). Alacsony kalóriatartalmú, könnyen emészthető, és serkenti az emésztést – egészséges és ízletes választás egyben! Próbáld ki, és vidd új szintre az ízek harmóniáját!
Fekete és Piros Ribizli préslé 100% gyümölcs (30% fekete ribizli és 70% piros ribizli arányában) A piros és fekete ribizli is számos jótékony hatással bír az egészségre. Mindkettő gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez és a betegségek megelőzéséhez. A piros ribizli emésztést serkentő, míg a fekete ribizli gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatású lehet. Fekete ribizli: Gyulladáscsökkentő:A fekete ribizli antocianinokban gazdag, melyek erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Immunerősítő:Magas C-vitamin tartalma és antioxidánsai segítenek az immunrendszer erősítésében. Szív- és érrendszer védelme:A flavonoidok és antocianinok erősítik az érfalakat, javítják a vérkeringést és csökkenthetik a koleszterinszintet. Vesebetegségek kezelése:A fekete ribizli leve tea formájában fogyasztva vizelethajtó hatású lehet, és segíthet a vesebetegségek kezelésében. Bőrproblémák kezelése:A fekete ribizli magjában található zsíros olaj a bőrgyulladások (pl. neurodermatitisz) kezelésében is segíthet. Piros ribizli: Emésztést serkentő:A piros ribizli pektintartalma segíti az emésztést, serkenti a bélmozgást és enyhén hashajtó hatású lehet. Vizelethajtó:A piros ribizli leve és gyümölcse is vizelethajtó hatású, ami segíthet a vesebetegségek és a magas vérnyomás kezelésében. Csontok és fogak egészsége:A magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segíthet a csontok és fogak egészségének fenntartásában. Vérképzés serkentése:A piros ribizli fogyasztása javasolt vérszegénység esetén is, mivel segíthet a vörösvértest-képzésben. Antioxidáns hatás:Gazdag antioxidánsokban, melyek segítenek a sejtek védelmében és az öregedési folyamatok lassításában. Összességében: Mind a piros, mind a fekete ribizli fogyasztása jótékony hatással lehet az egészségre, érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe. Fontos azonban megjegyezni, hogy a ribizli nem helyettesíti az orvosi kezelést, és ha bármilyen egészségügyi problémánk van, mindenképpen forduljunk orvoshoz. (AI összeállítás internetes forrásokból)
Piroska lilahagyma – karakteres íz, természetes egészség! Fedezd fel a hazai kertészet egyik kincsének ízvilágát! A Piroska fajta mélybordó héjú, enyhén édeskés, de mégis markáns ízű lilahagyma – tökéletes választás friss salátákhoz, szendvicsekhez vagy savanyítva! Gazdag antioxidánsokban, támogatja az immunrendszert, és különösen jól tárolható! Válaszd a hazait, válaszd a Piroskát – mert a jó hagyma nem csak csípős, hanem emlékezetes is!
Piros ribizli lekvár Sajtok mellé igazán kiváló lekvár, linzer karika is vele a legfinomabb. Összetevők: piros ribizli, cukor, pektin,citromsav
100% piros ribizli préslé (Rovada fajta) ökokertünkből. A piros ribizli számos jótékony hatással bír, többek között immunerősítő, antioxidáns és emésztést segítő hatású. Gazdag C-vitaminban, rostokban, és más vitaminokban, ásványi anyagokban. Emellett segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, valamint a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében. Részletesebben: Immunerősítő hatás: A piros ribizli magas C-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, segítve a szervezetet a betegségek elleni védekezésben. Antioxidáns hatás: A ribizli gazdag antioxidánsokban, például antocianinokban és polifenolokban, amelyek védik a sejteket a szabad gyökök károsító hatásaitól, így lassítva az öregedési folyamatokat és csökkentve a krónikus betegségek kockázatát. Emésztést segítő hatás: A ribizli rosttartalma elősegíti az emésztést, javítja a bélmozgást, és segíthet a székrekedés enyhítésében. Szív- és érrendszeri egészség: A ribizli flavonoidjai és antocianinjai segíthetnek csökkenteni a vérnyomást és javítani az erek rugalmasságát, ezáltal hozzájárulva a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Koleszterinszint csökkentése: A ribizli rostjai segíthetnek csökkenteni az LDL- ("rossz") koleszterin szintjét, miközben növelik a HDL- ("jó") koleszterin szintjét, ami jótékony hatással van az érelmeszesedés megelőzésében. Vércukorszint szabályozása: A ribizli rosttartalma segíthet a vércukorszint stabilizálásában is. Vízhajtó hatás: A ribizli enyhén vízhajtó hatású, ami segíthet a szervezet méregtelenítésében. Egyéb jótékony hatások: A piros ribizli ezen kívül még segíthet a fáradtságérzet csökkentésében, a vérszegénység enyhítésében, és a csontok egészségének megőrzésében. A piros ribizli tehát egy rendkívül sokoldalú és egészséges gyümölcs, melyet érdemes beépíteni az étrendünkbe. (AI összeállítása netes forrásokból)
Rebarbara-eper lekvár A rebarbara savanykássága az eper édessége kiváló egyensúlyt teremt az ízekben. Igazán finom joghurtokban és süteményekben felhasználva. Összetevők: eper, rebarbara, cukor, citromsav, pektin