Fekete ribizli szörp: 2019-ben a Nemzeti Szörp- és Lekvár versenyen arany minősítést kaptunk fekete ribizli szörpünkre, idén a Kézműves Kiválóságok versenyén különdíjban részesült ez a termékünk. Bernecebaráti messzeföldön híres bogyósgyümölcs termesztéséről, a szörp két fajta fekete ribizli ( Titánia és Otelo) együttes felhasználásával készül, mely megadja a különleges ízvilágát, aromáját. Összetétel: fekete ribizli, citromsav, cukor, na-benzoát, ivóvíz
Összetevők: fekete berkenye, alma, homoktövis, cukor, fahéj Saját termesztésű alapanyagokból főzzük saját gazdaságunkban. Pótszerek hozzáadása nélkül, üvegbe csomagolva kínáljuk.
Összetétel: 100 % szárított feketeberkenye bogyó (saját termesztésű, és feldolgozású termék aromazárós zacskóban) Magas polifenol tartalom! Fanyarkás ízvilág. Forrásban lévő vízben 10-15 percig áztatni.
Saját termesztésű és feldolgozású fekete berkenyéből készült ivólé. Hőkezeléssel tartósított, üvegbe töltött termék.
Az Akácméz hatása fenyőrüggyel kiegészítve. Enyhén fenyő illat és ízvilág . Légúttisztító, nyákoldó, fertőtlenítő hatású.
A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A céklát fokhagymával és vöröshagymával savanyítottam. Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes termesztésből származik. Összetevők: cékla, hagyma, fokhagyma, gyógyszerkönyvi tisztaságú só, víz. Kiszerelés: 195 gramm/üveg
A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A cékla sárgarépával és gyömbérrel való keverése harmonikus ízvilágot eredményez, melyben a cékla finoman, de nem harsogóan dominál, míg az összetevők vitamin- és ásványianyag tartalma az üvegben marad. A gyömbér elveszti a csípősségének nagy részét az erjesztés alatt, míg a jótékony élettani hatásai megmaradnak, és a friss, semmivel össze nem hasonlítható íze finoman fűszerez, így azoknak is ajánljuk, akik a csípőssége miatt kerülik a fogyasztását. Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes, bio termesztésből származik. Összetevők: cékla, répa, gyömbér, hagyma, víz, tiszta só. Kiszerelés: 195 gramm/ üveg
Fermentált Csicsóka-Cékla Kiszerelés: 200 gramm/üveg A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Előnye, hogy kevés kalóriát tartalmaz, viszont van benne B- és C-vitamin, béta-karotin, cink, foszfor, kalcium és magnézium, rejt aminosavakat is. A csicsókát először célszerű csak kis mennyiségben fogyasztani, mert aki érzékeny rá, annál puffadást, gázosodást is kiválthat. Ez a hatás a fermentálással teljesen kizárható. Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes, bio termesztésből származik. Összetevők: cékla, csicsóka, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.
Fermentált Erdeifenyő Ital 500 ml Fermentált Erdeifenyő tűlevél ital fenyőrügy mézzel 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma. A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat. Miért is érdemes kipróbálnod az erdei fenyőt, mint gyógynövényt? 1. Nagyszerű C-vitamin forrás A fenyőtű tea kiváló C-vitamin forrás, ezáltal segíti a sebek gyógyulását, a szövetek és csontok gyorsabb felépülését. Régen, mielőtt a C-vitaminban gazdag élelmiszerek egész évben elérhetőek lettek volna, még a skorbut kezelésére is alkalmazták. 2. Antioxidánsokban gazdag A fenyőtűlevél-tea nem csupán C-vitaminban, de A-vitaminban is gazdag, így támogatja a látást, az immunrendszert és a szervek egészséges működését. Ezenfelül antioxidánsokat és flavonoidokat egyaránt magas koncentrátumban tartalmaz, melyek csökkentik a sejtkárosodást, így visszaszoríthatják a rák és a szívbetegségek kockázatát. 3. Gyulladáscsökkentő A hazánkban is megtalálható tűnyalábos fenyők (például a fekete fenyő, de az erdei fenyő is ide tartozik) kivonata jelentős gyulladáscsökkentő hatású. Alkalmazhatjuk fájdalomcsillapításra vagy anyagcsereproblémákra is. 4. Javítja a szív és az agy egészségét A fenyőtűlevél, hála a benne található flavonoidoknak, amellett, hogy segít csökkenteni a gyulladást, támogatja a szív- és érrendszer egészségét, valamint fokozza szervezetünk védekező mechanizmusait. A flavonoidok ráadásul a vérnyomás szabályozásában is a segítségünkre lehetnek, ugyanis hozzájárulnak a szív és az agy egészséges működéséhez. Összetevők: erdeifenyő tűlevél, fermentált erdei fenyőrügy, bio citrom leve, fermentát erdei fenyőrügy méz, energetizált víz.
Fermentált kínai kel sárgarépával Kiszerelés: 200 gr/ üveg A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Összetevők: kínai kel, sárgarépa, vajretek, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.
Fermentált Bio Málna-Citromfű ital 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma. A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat. Összetevők: bio málna, bio citromfű levél, bio citrom facsart leve, méz, energetizált víz.
Fermentált Vitaminbomba Összetevök: káposzta, répa, uborka, vöröshagyma, fokhagyma, energetizált víz, tiszta só. A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Kiszerelés: 200 gramm/ üveg Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel.