Zsálya palánta, évelő, 0,5L műanyag cserépben. Ültethető cserépbe, kertbe, ládába.
Könnyezőpálma levél - formájú mázazott kerámia tál. Kb. 16-18cm átmérőjű A kép tájékoztató jellegű! Mivel kézzel készítjük, ezért formában, méretben és színárnyalatban eltérő lehet!
Korai fajta, amely tetszetős fehér színű tölteni való paprikákat nevel, kellemes ízzel. Stabil, magas terméshozamú.
A Fehérözön paprika a legellenállóbb magyar fehér paprika. Felálló termése sárgásfehér, édes, kúp alakú, tölteni való, 80-90 g átlagtömegű. Alacsony, determinált növekedésű, hajtatásra és szabadföldi termesztésre alkalmas fajta.
Folytonnövő, minden szempontból igényes fajta. Szabadföldi termesztésre és támrendszeres hajtatásra ajánlott. Erőteljes növekedésű, 40-45cm magas, zárt bibepontú paradicsompaprika. Termése sötétzöld, éretten sötétpiros, csüngő, édes ízű, tömege 130-140 g.
A California Wonder piros paprika kitűnő ízű, nagyméretű, hosszúkás-szögletes, vastag húsú, sima héjú piros paprikafajta. Közepes érési idejű, melegkedvelő, bőtermő növény. A termések zöldről érnek pirosra. 90-110 g átlagtömegűek. Friss fogyasztásra. Folyton növő, hosszú tenyészidejű, szabadföldi „blocky” típusú kaliforniai paprika.
Folytonnövő, szabadföldi termesztésre és korai fóliás hajtatásra ajánlott. Bőtermő fajta. Hosszú, 18-22 cm, csüngő, hajlott bogyói sárgászöldek, édes ízűek, végük hegyes. Nyers fogyasztásra és savanyításra is kiváló.
Ez a fajta egy kiváló, csípős, tölteni való paprika fajta. Bogyója vállas, tompán hegyesedő, csüngő állású, halványzöldből pirosra érő, kellemes fűszeres zamatú, 60-70 g átlagsúlyú. Folytonnövő, bőtermő fajta.
Egy látványos megjelenésű, bokros növekedésű chili fajta, amelyet elsősorban díszítőértéke miatt tartanak, ugyanakkor termése ehető és közepesen csípős. A növény a Capsicum annuum fajba tartozik, és különleges lombozatáról, valamint színváltós terméseiről ismert. Alacsony, kompakt termetű növény, általában 30–60 cm magasra nő, ezért kiválóan alkalmas balkonládába, dézsába vagy kertszegélybe. Levelei sötétlilák, szinte fekete árnyalatúak, különösen akkor, ha sok napfényt kapnak. Ez a sötét levélszín nemcsak ritka a paprikafajták között, hanem különösen dekoratívvá is teszi a növényt. A paprika apró, lilás színű virágokat hoz, amelyek jól illeszkednek a sötét lombszínhez, és nyár közepétől őszig rendszeresen nyílnak. A virágokat követően megjelenő termések kicsik, kúpos vagy enyhén gömbölyded alakúak, éretlenül fényes fekete vagy mélylila színűek, majd az érés során élénk pirosra színeződnek. Ennek a színváltásnak köszönhetően a növényen egyszerre lehetnek jelen fekete, lila és piros paprikák, ami különösen esztétikus, intenzív látványt nyújt. A paprika termései vékony húsúak, enyhén füstös, gyümölcsös ízűek, és közepesen erős csípősségűek – általában 10 000 és 30 000 Scoville-egység (SHU) közötti értéket mutatnak, ami erősebb, mint egy jalapeño, de nem tartozik a legcsípősebb chilik közé.
A jalapeño egy közepesen csípős chili paprika, amely világszerte az egyik legismertebb és legnépszerűbb fajtának számít. A növény a Capsicum annuum fajhoz tartozik, és eredetileg Mexikóból származik, nevét a Veracruz állambeli Xalapa (spanyolul: Jalapa) városról kapta. A jalapeño közepes termetű, bokros növekedésű, melegkedvelő növény, amely ideális körülmények között akár egy méteres magasságot is elérhet, és egyetlen növény több tucat termést is hozhat a szezon során. A jalapeño termése általában 5–9 cm hosszú, hengeres alakú, tompa végű, enyhén barázdált felületű, és vastag húsú, ami roppanós, lédús állagot eredményez. Színe az érési folyamat során zöldből élénk pirosra változik. A zöld jalapeño íze enyhén gyümölcsös, friss, közepesen csípős, míg a piros, érettebb változat édeskésebb, és gyakran valamivel erősebb is. A paprikák csípőssége a termesztési körülményektől, az öntözéstől és az érettségi állapottól is függ, de általában 2 500 és 8 000 közötti értéket ér el a Scoville-skálán, ami jól kiegyensúlyozott erősséget jelent: érezhető, de nem túlzottan égető.
A tulipán chili egy közepesen csípős paprika, amelyet gyakran használják szószok, saláták és marinádok ízesítésére, mivel élénk színével és kellemesen csípős ízével gazdagítja az ételeket.