Az ideális fehérjeforrás: kendermagfehérje
A kendermag könnyen felszívódó nyers fehérjét tartalmaz, gazdag fehérjeforrás. A kendermag fehérje mind a 22 aminosavat tartalmazza, köztük azt a 9-et is, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani.
A kendermagban található fehérjék 65 %-a biologiailag aktiv globulin fehérje; edesztin, de albumin is nagy mennyiségben található benne. Ez az arány az emberi vérplazmában található globulinok arányához hasonló. (Osburn, 1992).
A kendermag fehérje különösen ajánlott erős fizikai igénybevétel, sportolás esetén, fejlődő szervezetek, valamint vegán vagy vegetariánus életmódot folytatók számára.
Felhasználási javaslatok:
A kendermagból kinyert nyers proteint fogyaszthatjuk folyadékban (növényi tejben, gyümölcs- vagy zöldséglében) elkeverve, adagolhatjuk turmixhoz, müzlihez, de kenyérbe vagy süteménybe is süthető.
Átlagos tápérték 100g termékben |
|
NRV** |
NRV / % adag (40g*) |
Energiatartalom |
1452 kJ/ 347 kcal |
2400kcal*** |
5,7%* |
Zsírok |
11g |
81g*** |
5,4%* |
·amiből telített zsírsavak |
1g |
|
|
·amiből egyszeresen telítetlen zsírok |
1g |
|
|
·amiből többszörösen telítetlen zsírok |
9,1g |
|
|
Szénhidrát |
4g |
337g*** |
|
·amiből cukor |
4g |
|
|
Rostok |
18g |
30g |
24%* |
Fehérje |
49g |
91g*** |
21,5%* |
Só |
0 g |
|
|
Mikroelem tartalom |
mg/100g |
NRV** |
NRV / % adag (40g*) |
Vas |
28 |
14 mg |
50 % |
Magnézium |
928 |
375 mg |
62 % |
Foszfor |
2260 |
700 mg |
80 % |
Kálium |
1339 |
2000 mg |
27 % |
Cink |
15,4 |
10 mg |
62 % |
Réz |
2,4 |
1 mg |
97 % |
Mangán |
18,4 |
2 mg |
370 % |
Az ideális fehérjeforrás: kendermagfehérje
A kendermag könnyen felszívódó nyers fehérjét tartalmaz, gazdag fehérjeforrás. A kendermag fehérje mind a 22 aminosavat tartalmazza, köztük azt a 9-et is, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani.
A kendermagban található fehérjék 65 %-a biologiailag aktiv globulin fehérje; edesztin, de albumin is nagy mennyiségben található benne. Ez az arány az emberi vérplazmában található globulinok arányához hasonló. (Osburn, 1992).
A kendermag fehérje különösen ajánlott erős fizikai igénybevétel, sportolás esetén, fejlődő szervezetek, valamint vegán vagy vegetariánus életmódot folytatók számára.
Felhasználási javaslatok:
A kendermagból kinyert nyers proteint fogyaszthatjuk folyadékban (növényi tejben, gyümölcs- vagy zöldséglében) elkeverve, adagolhatjuk turmixhoz, müzlihez, de kenyérbe vagy süteménybe is süthető.
Átlagos tápérték 100g termékben |
|
NRV** |
NRV / % adag (40g*) |
Energiatartalom |
1452 kJ/ 347 kcal |
2400kcal*** |
5,7%* |
Zsírok |
11g |
81g*** |
5,4%* |
·amiből telített zsírsavak |
1g |
|
|
·amiből egyszeresen telítetlen zsírok |
1g |
|
|
·amiből többszörösen telítetlen zsírok |
9,1g |
|
|
Szénhidrát |
4g |
337g*** |
|
·amiből cukor |
4g |
|
|
Rostok |
18g |
30g |
24%* |
Fehérje |
49g |
91g*** |
21,5%* |
Só |
0 g |
|
|
Mikroelem tartalom |
mg/100g |
NRV** |
NRV / % adag (40g*) |
Vas |
28 |
14 mg |
50 % |
Magnézium |
928 |
375 mg |
62 % |
Foszfor |
2260 |
700 mg |
80 % |
Kálium |
1339 |
2000 mg |
27 % |
Cink |
15,4 |
10 mg |
62 % |
Réz |
2,4 |
1 mg |
97 % |
Mangán |
18,4 |
2 mg |
370 % |
* 40 g napi adag fogyasztása esetén (4 evőkanál) ~330 Ft /nap
*** 180 cm-es, 80 kg-os, 45 éves, szellemi foglalkozású, heti 1-2 alkalommal sportoló férfi napi kalóriaszükséglete alapján, amely egyénenként eltérő lehet. Forrás itt.
Összetevők: NYERS KENDERMAG FEHÉRJE 50% (Bio kendermagból gyártott, finomra őrölt kendermag préselvény, 50% teljes értékű, nyers fehérjetartalomú por)
Napfénytől védett, hűvös helyen tárolandó.
Származási ország: Magyarország/EU
Gluténmentes
ALLERGÉNEK: Minden allergéntől és allergén keresztszennyeződéstől mentes.
GMO: A termék genetikailag nem módosított, és nem tartalmaz semmilyen genetikailag módosított anyagot.