A virágpor jótékony hatásai az emberi szervezetre
A virágpor széleskörű méregtelenítő és gyógyító hatásai már évek óta jól ismertek és számos területen alkalmazzák őket, a következő betegségek esetén hívható természetes segítségként:
- vérszegénység
- vérnyomás szabályzás
- allergia ellen
- magas koleszterin szint
- fáradtság
- meddőség
- impotencia
- prosztata problémák
- vérkeringés
- visszerek
- vércukorszint csökkentés
- csontritkulás
- máj és epe műkődés
- húgyutak és veseműködés
- emésztés és bélfunkciók szabályzása
- immunerősítés
- súlyproblémák
- idegrendszer erősítése
- sclerosis multiplex
- műtétből való kilábalás
A virágpor fogyasztása terhesség alatt is ajánlott, igen jó hatással van mind az anya szervezetére mind a magzat fejlődésére. Természetesen terhességet megelőzően is érdemes fogyasztani, ugyanis az esetek többségében azért nehézkes a fogantatás, mert a szervezetből hiányoznak a megfelelő tápanyagok.
A virágpor jótékony hatásai az emberi szervezetre
A virágpor széleskörű méregtelenítő és gyógyító hatásai már évek óta jól ismertek és számos területen alkalmazzák őket, a következő betegségek esetén hívható természetes segítségként:
- vérszegénység
- vérnyomás szabályzás
- allergia ellen
- magas koleszterin szint
- fáradtság
- meddőség
- impotencia
- prosztata problémák
- vérkeringés
- visszerek
- vércukorszint csökkentés
- csontritkulás
- máj és epe műkődés
- húgyutak és veseműködés
- emésztés és bélfunkciók szabályzása
- immunerősítés
- súlyproblémák
- idegrendszer erősítése
- sclerosis multiplex
- műtétből való kilábalás
A virágpor fogyasztása terhesség alatt is ajánlott, igen jó hatással van mind az anya szervezetére mind a magzat fejlődésére. Természetesen terhességet megelőzően is érdemes fogyasztani, ugyanis az esetek többségében azért nehézkes a fogantatás, mert a szervezetből hiányoznak a megfelelő tápanyagok.
Az allergia és a virágpor
Némely pollen szaporodása a szél által történik, ezeknek jellemzően könnyű a súlya és annyira kicsik, hogy észre sem vesszük, amikor a levegőben nagy mennyiségben keringenek. Ezek a szél által felkapott pollenek felelősek a pollen allergiáért. Ily módon szaporodik például a parlagfű is.
Az a virágpor, amelynek súlya nehezebb és állaga ragacsos, rendszerint a rovarok segítségével szaporodik, amikor azok virágról virágra szállnak. A méhek az ilyen fajta virágpollent gyűjtik össze, viszont ennek a pollennek a rendszeres fogyasztása enyhítheti a fent említett allergia tüneteit és a szénanáthát.
A virágporban megtalálható a quercetin (kvercetin) nevű flavonoid, megakadályozza a szervezetben az allergia kialakulásáért felelős anyagok termelődését.
Napi adagja 10-20 gramm, 2-3×1 kiskanál, lehetőleg étkezés előtt.
A virágport az emberi szervezet könnyen hasznosítja, egyedül, de főként mézzel vegyítve, vagy kevés vízbe, gyümölcslébe, joghurtba keverve fogyaszthatjuk,de inkább az utóbbi javasolt.
A virágport száraz helyen, jól zárodó edényben, vagy zacskóban kell tárolni.