Horváth Ferencné Noémi vagyok, helyileg Naszályon van egy kis kertészetem. Gyógy- és fűszernövények termesztése mellett zöldség palántákkal is foglalkozom.
Horváth Ferencné Noémi vagyok, helyileg Naszályon van egy kis kertészetem. Gyógy- és fűszernövények termesztése mellett zöldség palántákkal is foglalkozom.
Az édesburgonya fehér húsú változata egy gyökérzöldség, mely édeskés ízű és krémesebb állagú, mint a narancssárga húsú társa. Sokféleképpen elkészíthető, sütve, főzve vagy pürésítve, és gazdag tápanyagokban, például rostban, vitaminokban és antioxidánsokban.
A japán édesburgonya, más néven "Satsumaimo," egy népszerű édesburgonya fajta Japánban, melynek héja lilás-vörös, húsa pedig sárga és édes ízű. Gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, gyakran használják sütve, pürésítve vagy tempura formájában.
A lila édesburgonya egy különleges fajta, amely mély lila húsú és héjú, és gazdag antioxidánsokban, különösen antociánokban, amelyek a színét is adják. Édes, diós íze és krémes textúrája van, és változatos módon készíthető el, sütve, pürésítve vagy párolva.
A narancssárga húsú édesburgonya, amelyet gyakran "yam" néven is emlegetnek Észak-Amerikában, édeskés ízéről és gazdag tápanyagtartalmáról ismert. Tele van béta-karotinnal, amely a jellegzetes narancssárga színt adja, és változatos módon készíthető el, például sütve, főzve, pürésítve vagy levesekben és rakott ételekben felhasználva.