Horváth Ferencné Noémi vagyok, helyileg Naszályon van egy kis kertészetem. Gyógy- és fűszernövények termesztése mellett zöldség palántákkal is foglalkozom.
Horváth Ferencné Noémi vagyok, helyileg Naszályon van egy kis kertészetem. Gyógy- és fűszernövények termesztése mellett zöldség palántákkal is foglalkozom.
A sáfrányos szeklice (Crocus sativus) egy virág, melynek termését, a sáfrányt, fűszerként használják. A sáfrányt általában ételek színezésére és ízesítésére használják, például rizses ételekben, levesekben és desszertekben.
A szárzeller, más néven angolzeller, egy ropogós, enyhén sós ízű zöldség, amelyet salátákhoz, levesekhez és mártogatósokhoz használnak, és alacsony kalóriatartalma mellett gazdag rostokban és vitaminokban.
A zsálya egy aromás gyógynövény, amit általában szárítva vagy frissen használnak az ételek fűszerezésére, különösen húsokhoz és sült zöldségekhez. Gyakran alkalmazzák a mediterrán konyhában, és számos egészségügyi előnyt is tulajdonítanak neki, mint például az emésztés támogatása és a gyulladás csökkentése.