100% tisztaságú hidegen sajtolt napraforgó olaj. Nem csak sütéshez, hanem salátákhoz is ajánlott. Hidegen sajtolás miatt a napraforgó íze és illata is teljes mértékben érezhető, ezzel pikáns ízt ad az ételeknek.
A tökmag hidegen sajtolása során keletkezett tökmag iszap. Kiváló kence készíthető belőle pirítósra vagy mártogatósnak egy kis sóval, borssal ,fokhagymával fűszereve ízlés szerint. Felbontás után hűtve tárolandó!
- A repceolaj nagyon gazdag omega-3 zsírsavban, amely kiváló hatású szív- és érrendszeri problémák esetén. - Immunerősítő hatású. - Az idegrendszerre nyugtatólag hat. - A repceolaj hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához - Hozzájárulhat a vércukorszint csökkentéséhez is. - Számos a szervezetre belülről ható jótékony tulajdonságai mellett, kívülről alkalmazva védi a bőrt a káros környezeti hatások ellen. - Magas E-vitamin tartalma lassítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, javítja az A-vitamin felszívódását, védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól. - A repcemagból kinyert olaj semleges ízű és illatú alapanyag. - Alkalmas a napraforgóolaj helyettesítésére, mivel nem hőérzékeny, így használhatjuk sütéshez, pároláshoz. - Ezenkívül tésztákat, salátákat és zöldségeket ízesíthetünk vele.
250ml-es szőlőmagolaj 150g szőlőmagőrlemény Levendulazsák Méhviasz gertya
250ml- es kiszerelés A szőlőmagolaj különleges ízének köszönhetően sokrétűen felhasználható a gasztronómiában és rendkívül egészséges is. Kiválóan alkalmazható saláták, krémlevesek, sajtok vagy akár müzli ízesítésére is . A hideg sajtolásnak köszönhetően az antioxidáns anyagok sokkal intenzívebben vannak jelen, jobban kifejtik kedvező élettani hatásukat. A szőlőmagolaj kiválóan beleilleszthető a kiegyensúlyozott étrendbe napi 1-2 teáskanál fogyasztásával. Hidegen sajtolt, szűretlen szőlőmagolaj alján ülepedés keletkezhet, amely természetes folyamat következménye. Használat előtt felrázandó!
Tökmagliszt a tökmag hidegen sajtolása során keletkezett végtermék, pellett. Ez finomra darálva a tökmagliszt. Kiválóan alkalmazható sütési alapanyagként. Bármely receptben helyettesíthető a fehér liszt vele. 20-25%os arányban használható a tökmagliszt, remek ízt és szép zöld színt ad például a tökmagos pogácsának. Haszálható palacsintatésztába, panírozáshoz egyárant. Gluténmentes és a vegán étkezéshez is kitűnő.
Hidegen sajtolt tökmagolaj a készítési eljárasnak köszönhetően tartalmaz telítetlen zsírsavakat, antioxidánsokat és vitaminokat, ami az egészségre iiemelten jó hatással van. Saláták, hideg ételek, krémlevesek ízesítésére ajánlott. Ajánlott napi mennyiség 1 evőkanál.
A vörös szőlő magja az egészségre számos jótékony hatással bíró polifenolok egyik leggazdagabb természetes forrása, melynek köszönhetően a szőlőmag fogyasztása segíti az idegrendszer működését. A szőlőmag az egyik legerősebb természetes antioxidáns. Növényi hatóanyagai, elsősorban a tannin, a polifenol és a resveratrol megvédik a sejteket a károsodások ellen. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, az infarktus, a trombózis veszélyét. Segít megerősíteni, rugalmasan tartani az érfalakat, javítja a keringést és a látást, szabályozza a vérnyomást, védi az agyat, az idegrendszert, az ízületeket. Segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javíthatja a látást, megelőzheti a szürke hályog kialakulását. A bőr rugalmasságának és nedvességmegtartásában is nagy szerepet játszik, késlelteti az öregedést, a ráncok kialakulását, elmélyülését. Ajánlott fogyasztás napi 1 teáskanál. Felhasználható joghurtos ételek, magkeverékek, müzlik kiegészítéséhez, de vízzel, gyümölcslével hígítva is fogyasztható. Sütési alapanyagnak is használható, tökéletes kiegészítője lehet a hagyományos liszteknek, kellemes savanykás ízt ad a termékeknek. Száraz, hűvös helyen tartandó, jól visszazárható tasakban.