Tökmagliszt a tökmag hidegen sajtolása során keletkezett végtermék, pellett. Ez finomra darálva a tökmagliszt. Kiválóan alkalmazható sütési alapanyagként. Bármely receptben helyettesíthető a fehér liszt vele. 20-25%os arányban használható a tökmagliszt, remek ízt és szép zöld színt ad például a tökmagos pogácsának. Haszálható palacsintatésztába, panírozáshoz egyárant. Gluténmentes és a vegán étkezéshez is kitűnő.
A vörös szőlő magja az egészségre számos jótékony hatással bíró polifenolok egyik leggazdagabb természetes forrása, melynek köszönhetően a szőlőmag fogyasztása segíti az idegrendszer működését. A szőlőmag az egyik legerősebb természetes antioxidáns. Növényi hatóanyagai, elsősorban a tannin, a polifenol és a resveratrol megvédik a sejteket a károsodások ellen. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, az infarktus, a trombózis veszélyét. Segít megerősíteni, rugalmasan tartani az érfalakat, javítja a keringést és a látást, szabályozza a vérnyomást, védi az agyat, az idegrendszert, az ízületeket. Segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javíthatja a látást, megelőzheti a szürke hályog kialakulását. A bőr rugalmasságának és nedvességmegtartásában is nagy szerepet játszik, késlelteti az öregedést, a ráncok kialakulását, elmélyülését. Ajánlott fogyasztás napi 1 teáskanál. Felhasználható joghurtos ételek, magkeverékek, müzlik kiegészítéséhez, de vízzel, gyümölcslével hígítva is fogyasztható. Sütési alapanyagnak is használható, tökéletes kiegészítője lehet a hagyományos liszteknek, kellemes savanykás ízt ad a termékeknek. Száraz, hűvös helyen tartandó, jól visszazárható tasakban.