Mákliszt – rostban gazdag, gluténmentes alapanyag
A mákolaj készítése után visszamaradó, zsírtalanított mákszemek finom őrleménye. Magas rost- és ásványianyag-tartalmú, gluténmentes, paleo-barát lisztalternatíva. Erős folyadékmegkötő képessége miatt sütéskor érdemes plusz tojást vagy folyadékot használni.
Felhasználás:
– Sütéshez: muffinok, sütemények, kenyér (más liszttel keverve).
– Sűrítéshez: mártások, főzelékek természetes sűrítésére.
– Töltelékhez: citrommal és édesítővel finom mákos krém készíthető.
Mákliszt – rostban gazdag, gluténmentes alapanyag
A mákolaj készítése után visszamaradó, zsírtalanított mákszemek finom őrleménye. Magas rost- és ásványianyag-tartalmú, gluténmentes, paleo-barát lisztalternatíva. Erős folyadékmegkötő képessége miatt sütéskor érdemes plusz tojást vagy folyadékot használni.
Felhasználás:
– Sütéshez: muffinok, sütemények, kenyér (más liszttel keverve).
– Sűrítéshez: mártások, főzelékek természetes sűrítésére.
– Töltelékhez: citrommal és édesítővel finom mákos krém készíthető.