Mások ezeket rendelték




Kenyér - Parasztkenyér
Összetevők: Búzaliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, rozsliszt, víz, természetes kovász (búzaliszt, víz), só Allergének: glutén A termék tejterméket, tojást és szezámmagot is felhasználó üzemben készül. A Péklapát pékműhely termékeit szerda 14 óráig tudod csak a kosaradba tenni.

Oregánó
Oregánó fűszernövény. A fűszernövény leginkább a meszes talajokon fejlődik legjobban, nem igényel sok gondozást. Jó adottságokkal rendelkező igénytelen növény, amit ültethetünk a tűző napos helyre is mivel fény és melegkedvelő. Jótékony hatása már nagyon régről ismert, levelét, olaját, külsőleg és belsőleg egyaránt fel lehet használni, azonban nagy mennyiségben történő felhasználása nem mindenkinek javasolt. A konyhákban húsokhoz, paradicsomos ételekhez, szószokhoz, salátákhoz használjuk leggyakrabban, a főzés végén az ételhez adva, hogy meg tudja tartani karakteres aromáját.


Rebarbara
Rebarbara gyógynövény palánta Évelő növény, ami terjedelmes bokorrá nő meg. A virágszáron magot érlel, ha nem akarjuk használni a magjait akkor érdemes letörni a virágszárat, hogy ne vonjon el tápanyagot a levelektől. Mindenféle helyen terem, de leginkább a napos helyet szereti, túl árnyékos helyen a levelei vékonykák maradnak. 2-3 éves növényről érdemes szedni a leveleket, amit március közepétől május végéig lehet szedni. A leveleit nem ajánljuk fogyasztásra, mert túl sok oxálsavat tartalmaz. Levélnyeleit viszont lehet fogyasztani, kompótot, levest, süteményt, lekvárt, de akár hajöblítőt is lehet készíteni, amit szőke hajra ajánlanak.