Mások ezeket rendelték

Kakukkfű
Kakukkfű fűszernövény. Az egyik leggyakrabban használt évelő fűszernövény. Egész napos napfényben növekszik a legszebben, miután jól meggyökeresedtek a talajban nincs szükségük sok öntözésre. Szárát le is lehet fagyasztani, de meg is lehet szárítani, ha hosszabb időre szeretnénk eltenni. Fűszernövényként húsos ételekhez szoktuk használni, segíti az emésztést és enyhe nyugtató hatása is van. Ízesíteni lehet vele fűszervajat, halat, majonézt, gombát és brokkolit is. Gyógynövényként teáját lehet használni torokfájásra, köhögésre, de immunerősítő és fertőtlenítő hatása is van.

Oregánó
Oregánó fűszernövény. A fűszernövény leginkább a meszes talajokon fejlődik legjobban, nem igényel sok gondozást. Jó adottságokkal rendelkező igénytelen növény, amit ültethetünk a tűző napos helyre is mivel fény és melegkedvelő. Jótékony hatása már nagyon régről ismert, levelét, olaját, külsőleg és belsőleg egyaránt fel lehet használni, azonban nagy mennyiségben történő felhasználása nem mindenkinek javasolt. A konyhákban húsokhoz, paradicsomos ételekhez, szószokhoz, salátákhoz használjuk leggyakrabban, a főzés végén az ételhez adva, hogy meg tudja tartani karakteres aromáját.


Snidling
Snidling fűszernövény palánta Évelő és hidegtűrő növény, ami még a hideg kemény teleken sem károsodik. Kedveli a kisebb árnyékokat. A fejlődés elején bőségesen kell locsolni, de mikor szépen megnőtt nem igényli a sok locsolást, elviseli a szárazságot is. Cserépből át lehet ültetni laza szerkezetű talajba, ahova kisebb csomókban kell elültetni. Felhasználáskor minél mélyebben kell őket levágni, így erőteljesebbek lesznek az új hajtások. A metélőhagymát egész évben lehet fogyasztani, íze hasonlít a vöröshagymáéra. Nyersen, apróra vágva kell fogyasztani, főzni nem szabad. Étvágygerjesztő és gyomorerősítő hatása van, C-vitamint, A-vitamint és káliumot is tartalmaz. Szendvicsekbe, levesek, hal- és tojásételek ízesítésére is lehet használni.