Komáromi Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Kenyereim vadkovászosak. Többi termékemben is kizárólag jó minőségű alapanyagokat használok: tejet, vajat (nem margarint!), túrót, tojást, magokat és liszteket. Termékeim adalékanyag mentesek. Fontos tudnivaló, hogy kenyereim hosszú érlelési idejűek, emiatt a pénteki megrendeléseket szerda délut ... (tovább)
Pintér Fanni vagyok, Komáromban élek és van egy kisvállalkozásom, amely keretein belül kézműves termékeket készítek. Főleg plüssfigurákat horgolok zsenília és pamut fonalból, de készítek takarókat, szundikendőket, szundipajtikat, csörgőket, cumi és rágcsaláncokat, készségfejlesztő játékokat és táská ... (tovább)
Gazdaságunk immáron két évtizedes fennállása óta elkötelezett híve az ökológiai gazdálkodásnak. Hiszünk benne, hogy a jó adottságokkal és termőképességgel rendelkező területeken lehet kiváló beltartalmú bio alapanyagot termelni. Fontosnak tartjuk, hogy a helyi értékek, a helyben megtermelt kiváló mi ... (tovább)
BorokaGoods – kézműves megoldások a fenntartható mindennapokra Környén működő kisvállalkozásom keretében minden termékemet magam készítem. Célom a környezettudatosság erősítése és a hulladékmentes alternatívák elérhetővé tétele. Hulladékmentes termékcsaládom kínálatában szerepelnek frissentartó ke ... (tovább)
Kocson, a szőlőhegyen található a levendulásunk, amelynek gondozását két éve vettem át. A közel 3000 m2-es területen többnyire egyedül, kézzel végzem a növényápolási munkákat, vegyszermentesen. A betakarítást sarlóval végezzük és a Pannonhalmi Apátság Gyógynövénykertjébe visszük a betakarított virág ... (tovább)
Pati és Ricsi vagyunk, a Fenyves Kerámia kézművesei. Kezdetben hobbi szinten ismerkedtünk az agyagozással, kerámia készítéssel, amit hamar megszerettünk és úgy döntöttük, hogy mikrovállalkozásként folytatjuk tovább. Koppánymonostoron élünk, a természet közelségében. A termékek elkészítésénél gyakran ... (tovább)
Családi mikrovállalkozásunk száraztésztát és aszalványokat gyárt. Szuperek a tésztáink. TÉNYLEG! Bertalan Árpád     30/400-5814     9181 Kimle Fő u. 93.     fitnessteszta@gmail.com
A Füzeskert kincsei termékek  -melynek története 2016-ban kezdődött- őstermelői és kistermelői tevékenységből származnak.Eredetileg hobbikertészkedésből indult, azonban túlnőtt azon, ami egy család szükséglete.Jelenleg családi gazdálkodás,és minden termék csak korlátozott mennyiségben található meg. ... (tovább)
  Családi vállalkozás vagyunk, őstermelői tevékenységünket Bernecebarátiban végezzük. 18 ha-on gazdálkodunk, többek között bogyósgyümölcsökkel, zöldségfélékkel foglalkozunk, melyek igyekszünk magunk feldolgozni. Így termékeink:  -lekvárok -szörpök -savanyúságok -befőttek -különlegességek: pl chutny ... (tovább)
Talajmegújító mezőgazdaságunkban termelt gabonákból, köves malmunkon őrölt élőlisztek és kovászos kenyér készítésével foglalkozunk.
550 méhcsaláddal foglalkozik őstermelő családi gazdaságunk vándorméhészet formájában a Komárom-Esztergom vármegyei Kisigmándon. Fő termékeink az akácméz, hársméz, vegyes virágméz, repce krémméz és a facéliaméz, illetve méhviaszból készült gyertyák, dísztárgyak. Harmadik generációs méhészként Családo ... (tovább)
Üdvözlöm leendő vásárlóimat! Horváth Róbert vagyok Agrármérnök és Növényvédelmi mérnök.Ferencmajorban hagyományos takarmányozással hízlalt sertésből házias jellegű füstöltárút készítek.
A Horváth Mezőgazdasági Vállalkozás 1992-ben alapult meg egy Fertőd melletti kis tanyán. Családi vállalkozásunkban elsősorban gabonát és takarmánynövényeket termesztünk, emellett fő profilunk a széles almaválasztékunk, amivel szeptembertől késő tavaszig várjuk kedves vevőinket. Emellett saját almábó ... (tovább)
Friss háztáji tojás szabadtartasú tyúkjainktól és fürjeinktől.  Tyúkjainkat legeltetéses szabadtartásban tartjuk, folyamatos friss zöld növényekkel(zöldség, fű,gazok,gyógynövények) látjuk el őket és kedvükre nagy területen kapirgálnak, csipegetnek egész nap,így biztosítva nekik a boldog életet, hog ... (tovább)
A rövid élelmiszer ellátási lánc elkötelezett híveként a szőlőskertünkben termelt zöldségek és gyümölcsök , tyúkjaink tojásának felhasználásával készülnek pitéink, réteseink, süteményeink régi családi receptek alapján.
Legelőn tartott magyartarka szarvasmarha tápanyagban gazdag tejét 2007-óta tejfeldolgozásban kamatoztatjuk. Sajtműhelyünkben a modern berendezések mellett hagyományos módon, kézzel készítjük termékeinket, amelyeket saját pincénkben érlelünk, illetve hagyományos eljárással füstölünk. Mindezek garan ... (tovább)
Kistermelőként gyümölcsfeldolgozással foglalkozunk. Minden termékünk magas minőséget képvisel, nem használunk tartósítószereket és egyéb adalékanyagokat. Termékeink között megtalálhatóak mind a hagyományos, cukorral édesítettek, illetve a mézzel, vagy teljesen cukor nélkül készítettek is. A gyümölcs ... (tovább)
A Jade Kozmetikumok egy kis családi manufaktúra, ahol minden kozmetikum természetes alapanyagokból, kézzel és sok-sok szeretettel készül. Vállalkozásunkat 2022-ben hoztuk létre 15 éves szappan- és kozmetikum készítő tapasztalatunkra alapozva, azzal a céllal, hogy magas minőségű, természetes alapa ... (tovább)
Gazdálkodásunk középpontjában az egészséges, friss és minőségi élelmiszerek előállítása áll. Termékeink kisüzemi, kézműves módszerrel készülnek, friss, válogatott alapanyagokból.  A szörpök, gyümölcslevek, savanyúságok és lekvárok hagyományos népi recepten alapuló tartósító és adalékmentes, magas g ... (tovább)
Családi kiskertjeinkben termő gyümölcsökből, fűszerekből, gyógynövényekből valamint erdei terméseket is feldolgozva készítem termékeimet 2012.óta. Miután kertjeink nem csak Budaörsön, hanem a Mátrában és a Szigetközben vannak, így a különböző éghajlat és a kertek nagysága adta magát, hogy ne 2-3 faj ... (tovább)
Horváthné Szikotnyi Krisztina vagyok, Komáromban élek és a főállásom mellett varrok. Pár éve találtam rá a filcvarrásra, amivel eleinte csak a családot, barátokat boldogítottam, az utóbbi évben azonban a Tata és Térsége Kézműves Egyesület tagjaként szélesebb körben is megismerhették az alkotásaimat. ... (tovább)
Kettinger Krisztián vagyok, a Krisz's Chili megálmodója. A kertészkedés, édesapám révén gyermekkorom óta az életem része, a chiliparikával pedig 2016-ban kerültem közelebbi kapcsolatba. Ekkor még hobbinak indult a termesztés, azóta viszont már több, mint 2000 növényt nevelünk családommal minden évbe ... (tovább)
A már meglévő méhészeti vállakozásunk, N&N Méhészet tevékenységét egészítettük ki 2024 év elejétől hidegen sajtolt olajok készítésével. Jelenleg napraforgó és szőlőmagolaj készítése van folyamatban, ősszel pedig tökmagolaj is felkerül majd a palletánkra. Olajaink 100% tisztaságúak, hőkezelésen nem e ... (tovább)
Fekete-Hegyi Kriszti vagyok, a Lélekmelengető Design megálmodója. Szomódi kisvállalkozásom keretein belül többek között környezetbarát illatgyertyákat és illatosítókat készítek - 21+ féle illattal, rengeteg féle színben, formában és külsővel. Minden gyertyám repce- és/vagy szójaviasszal készül, mel ... (tovább)
Mikó Adrienn vagyok, Komáromban születtem és itt is élek családommal. Pár éve próbáltam ki az agyagozást egy kézműves foglalkozás alkalmával, és azonnal magával ragadott. Azóta sem lankadt a szeretetem, a kíváncsiságom és az alkotásvágyam. Elsősorban a kerámia és fény találkozása ragad meg, így lett ... (tovább)
Nyikos Csaba vagyok, a Mákcentrum tulajdonosa. Gyerekkorom óta szeretem a természetet, örömmel végzem a munkám, ami a termőföldekhez köti testem, lelkem. A földművelés nem pusztán munka számomra, minden magban ott az élet maga. Ahogy a mák sem pusztán egy növény. Sokkal inkább szimbólum. Apró, meg ... (tovább)
Üdvözlünk a Meatos Húsműhely Kft. oldalán! Mi vagyunk a KRIMBO, a húsimádók kedvenc márkája! A KRIMBO neve a mi történetünkre épül: Krisztián, Mészáros és Boglárka nevéből alkottuk, és ez az a név, ami alatt kézműves húsáruinkat készítjük és forgalmazzuk. Kik vagyunk mi? Én, Krisztián, hentes és ... (tovább)
Tehéntejből, hagyományos módon, friss és érlelt sajtokat készítek Szomód mellett Ferenc majorban. Sajtjaim házias ízeket képviselnek, ha szeretne jó minőségű sajtot tenni az otthoni asztalra kóstolja meg, nem fog csalódni. A vásárlói visszajelzéseink is ezt bizonyítják.
Kedves Vásárlóink! Idén tavasszal (2025) megnyitja kapuját Mózesné Tyúkoldája a Horváth Agrofarmon (Szomód-Ferencmajor). Minden nap frissen szedett, tanyasi mélyalmos tojással várjuk kedves vásárlóimat!
A méhészkedéssel 2002-ben kezdtünk el megismerkedni. Ismerettségi körünkben több fiatal is ezt a pályát választotta és nekünk is egyre szipmatikusabbá vált. Ekkor még nem tudtuk, hogy valójában mennyi munka is van ezekkel az apró élőlényekkel, ha megélhetésként szeretnék ezt a tevékenységet folytatn ... (tovább)
Komáromban hosszú évek óta vegyszermentes paprika termesztéssel foglalkozok. Kínálatomban egyaránt megtalálható csípős, édes, zöld és sárga paprika. Mindig frissen szedett áruval várom vásárlóimat. A nyár folyamán elérhető lesz fokhagyma és paradicsom is.
12 éve kezdtük közösen párommal a méhészkedést 5 családdal. Ekkor már jelentős mennyiségben vásároltunk mézet termelőktől. Innen jött az ötlet, hogy termeljünk mézet a saját fogyasztásunkra a vegyszerek kerülése mellett. A kaptárak Bábolna környéki erdőkben vannak elhelyezve árnyas fák alatt. Nagyon ... (tovább)
A liofilizálás (fagyasztva szárítás)A jelenleg ismert legkíméletesebb tartósítási módszer. A termék megőrzi az ízét, színét, sőt tápértékének 97%-át. Bátran állíthatjuk, hogy a liofilizált gyümölcsök, zöldségek egészséges alternatívái lehetnek a feldolgozott rágcsálnivalóknak, és hozzájárulnak egy e ... (tovább)
Magunk miatt kezdtünk fürjek tartásába, mivel szeretjük a tojásuk ízét és a krémességét. Miután megkezdtük a főtt tojások füstölését a mennyiség soha nem volt elég, így mind az állomány, mind a technika fejlődött. Miután nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a termékeinkről úgy döntöttünk, hogy eg ... (tovább)
Győr Szabadhegyen termelünk szüleimmel és testvéreimmel közösen főként mézet és édesburgonyát. Már több mint 5 éve foglalkozunk ezen termékek előállításával.
Bacsu József Agrármérnök, a Tárkány Baromfi megálmodója vagyok, 2020.02.01.-én alapítottam, azzal a célzattal, hogy a baromfitartásban is a folyamatos genetikai előrehaladás ellenére a lehető legháziasabb vágott termékeket állítsam elő. Az erre való igény egyre növekszik, ezt nem másra alapozva m ... (tovább)
2013-ban megálmodtuk, majd egy évre rá létrehoztuk családi ültetvényünket a szőnyi Öreghegyen, ahol elsősorban homoktövist termesztünk. Évről évre igyekszünk növekedni, fejlődni: a megtermelt gyümölcsökből saját receptjeink alapján készítünk különböző termékeket; hétről hétre járjuk a környező piaco ... (tovább)
2013 óta készítünk tehéntejből sajtokat és tejtermékeket.Családi gazdaságunk Naszályon működik.Jelenleg első sorban Jersey tehenekkel dolgozunk.Takarmánytól a kész termékig mindent Mi állítunk elő.Termékeink hagyományos módon készülnek.Köszönjük ha Minket választasz♥️ ... (tovább)
Az egyesület célja és tevékenysége: A Komáromban és környékén élőket helyi termelők által előállított, egészséges és fenntartható élelmiszerrel és egyéb termékekkel ellátni.  A kistérségben ökológiai és fenntarthatósági szempontok szerint termelőket támogatni a Komáromi Kosár Közösség működtetésév ... (tovább)
Üdvözöllek a Zalka Major Portékái háza táján! Gyógynövény termékeket, fermentált savanyúságokat, házi lekvárokat, befőtteket készítek szeretettel, és odafigyeléssel, saját recept alapján. A gyógynövények a kertemben teremnek, a többit az erdő mélyéről gyűjtögetem össze. Szigorúan tartósítószer és mi ... (tovább)
Friss vegyszermetes saláták és mikrozöldségek termesztésével foglalkozunk Tatán, melyeket vertikális farmon termesztünk, ami egy olyan termesztési módszer, ahol a növényeket több szinten, egymásra épített polcokon termesztik. Ezen a farmon hidropóniás rendszert alkalmazunk, ahol a növények föld hely ... (tovább)