Termelőink
Kenyereim vadkovászosak. Többi termékemben is kizárólag jó minőségű alapanyagokat használok: tejet, vajat (nem margarint!), túrót, tojást, magokat és liszteket.
Termékeim adalékanyag mentesek.
Fontos tudnivaló, hogy kenyereim hosszú érlelési idejűek, emiatt a pénteki megrendeléseket szerda délut ... (tovább)
Pintér Fanni vagyok, Komáromban élek és van egy kisvállalkozásom, amely keretein belül kézműves termékeket készítek. Főleg plüssfigurákat horgolok zsenília és pamut fonalból, de készítek takarókat, szundikendőket, szundipajtikat, csörgőket, cumi és rágcsaláncokat, készségfejlesztő játékokat és táská ... (tovább)
Gazdaságunk immáron két évtizedes fennállása óta elkötelezett híve az ökológiai gazdálkodásnak. Hiszünk benne, hogy a jó adottságokkal és termőképességgel rendelkező területeken lehet kiváló beltartalmú bio alapanyagot termelni. Fontosnak tartjuk, hogy a helyi értékek, a helyben megtermelt kiváló mi ... (tovább)
BorokaGoods szívvel, lélekkel.
Kézműves termékeim mindegyikét én készítem környei kisvállalkozásomban.Számomra fontos a környezet tudatosság,a hulladékmentesebb mindennapokra való törekvés.Így születtek meg a ZmeroWaste textil termékeim. Frissen tartó Kenyeres Zsákok, Péksüteményes tasakok, Újrasza ... (tovább)
Kocson, a szőlőhegyen található a levendulásunk, amelynek gondozását két éve vettem át. A közel 3000 m2-es területen többnyire egyedül, kézzel végzem a növényápolási munkákat, vegyszermentesen. A betakarítást sarlóval végezzük és a Pannonhalmi Apátság Gyógynövénykertjébe visszük a betakarított virág ... (tovább)
Pati és Ricsi vagyunk, a Fenyves Kerámia kézművesei. Kezdetben hobbi szinten ismerkedtünk az agyagozással, kerámia készítéssel, amit hamar megszerettünk és úgy döntöttük, hogy mikrovállalkozásként folytatjuk tovább. Koppánymonostoron élünk, a természet közelségében. A termékek elkészítésénél gyakran ... (tovább)
Családi vállalkozás vagyunk, őstermelői tevékenységünket Bernecebarátiban végezzük. 18 ha-on gazdálkodunk, többek között bogyósgyümölcsökkel, zöldségfélékkel foglalkozunk, melyek igyekszünk magunk feldolgozni.
Így termékeink:
-lekvárok
-szörpök
-savanyúságok
-befőttek
-különlegességek: pl chutny ... (tovább)
Kendermag feldolgozással valamint kendermag alapú, kendermag tartalmú élelmiszerek fejlesztésével, forgalmazásával foglalkozunk. 3 évvel ezelőtt azért kezdtük el, mert egy olyan élelmiszerrel ismerkedtünk meg, ami a maga nemében egy nagy csoda egy apró magba zárva. A benne található esszenciális táp ... (tovább)
550 méhcsaláddal foglalkozik őstermelő családi gazdaságunk vándorméhészet formájában a Komárom-Esztergom vármegyei Kisigmándon. Fő termékeink az akácméz, hársméz, vegyes virágméz, repce krémméz és a facéliaméz, illetve méhviaszból készült gyertyák, dísztárgyak. Harmadik generációs méhészként Családo ... (tovább)
Kistermelőként gyümölcsfeldolgozással foglalkozunk. Minden termékünk magas minőséget képvisel, nem használunk tartósítószereket és egyéb adalékanyagokat. Termékeink között megtalálhatóak mind a hagyományos, cukorral édesítettek, illetve a mézzel, vagy teljesen cukor nélkül készítettek is. A gyümölcs ... (tovább)
A Jade Kozmetikumok egy kis családi manufaktúra, ahol minden kozmetikum természetes alapanyagokból, kézzel és sok-sok szeretettel készül.
Vállalkozásunkat 2022-ben hoztuk létre 15 éves szappan- és kozmetikum készítő tapasztalatunkra alapozva, azzal a céllal, hogy magas minőségű, természetes alapa ... (tovább)
Gazdálkodásunk középpontjában az egészséges, friss és minőségi élelmiszerek előállítása áll. Termékeink kisüzemi, kézműves módszerrel készülnek, friss, válogatott alapanyagokból.
A szörpök, gyümölcslevek, savanyúságok és lekvárok hagyományos népi recepten alapuló tartósító és adalékmentes, magas g ... (tovább)
Családi kiskertjeinkben termő gyümölcsökből, fűszerekből, gyógynövényekből valamint erdei terméseket is feldolgozva készítem termékeimet 2012.óta. Miután kertjeink nem csak Budaörsön, hanem a Mátrában és a Szigetközben vannak, így a különböző éghajlat és a kertek nagysága adta magát, hogy ne 2-3 faj ... (tovább)
Horváthné Szikotnyi Krisztina vagyok, Komáromban élek és a főállásom mellett varrok. Pár éve találtam rá a filcvarrásra, amivel eleinte csak a családot, barátokat boldogítottam, az utóbbi évben azonban a Tata és Térsége Kézműves Egyesület tagjaként szélesebb körben is megismerhették az alkotásaimat. ... (tovább)
Kettinger Krisztián vagyok, a Krisz's Chili megálmodója. A kertészkedés, édesapám révén gyermekkorom óta az életem része, a chiliparikával pedig 2016-ban kerültem közelebbi kapcsolatba. Ekkor még hobbinak indult a termesztés, azóta viszont már több, mint 2000 növényt nevelünk családommal minden évbe ... (tovább)
A már meglévő méhészeti vállakozásunk, N&N Méhészet tevékenységét egészítettük ki 2024 év elejétől hidegen sajtolt olajok készítésével. Jelenleg napraforgó és szőlőmagolaj készítése van folyamatban, ősszel pedig tökmagolaj is felkerül majd a palletánkra. Olajaink 100% tisztaságúak, hőkezelésen nem e ... (tovább)
Fekete-Hegyi Kriszti vagyok, a Lélekmelengető Design megálmodója. Szomódi kisvállalkozásom keretein belül többek között környezetbarát illatgyertyákat és illatosítókat készítek - 21+ féle illattal, rengeteg féle színben, formában és külsővel.
Minden gyertyám repce- és/vagy szójaviasszal készül, mel ... (tovább)
Mikó Adrienn vagyok, Komáromban születtem és itt is élek családommal. Pár éve próbáltam ki az agyagozást egy kézműves foglalkozás alkalmával, és azonnal magával ragadott. Azóta sem lankadt a szeretetem, a kíváncsiságom és az alkotásvágyam. Elsősorban a kerámia és fény találkozása ragad meg, így lett ... (tovább)
Nyikos Csaba vagyok, a Mákcentrum tulajdonosa. Gyerekkorom óta szeretem a természetet, örömmel végzem a munkám, ami a termőföldekhez köti testem, lelkem. A földművelés nem pusztán munka számomra, minden magban ott az élet maga.
Ahogy a mák sem pusztán egy növény. Sokkal inkább szimbólum. Apró, meg ... (tovább)
A Microgreen Farm-Komárno egy startup vállalkozás, mely őstermelői formában működik. Ez egy családi vállalkozás melynek alapító tagjai édesapám Szabó József, hugom Szabó Eszter és jómagam Liszka Edina.
Mindegyikünk a maga tudásához mérten lássa el a feladatait.
A mikrozöldség termesztésnek fő célj ... (tovább)
A méhészkedéssel 2002-ben kezdtünk el megismerkedni. Ismerettségi körünkben több fiatal is ezt a pályát választotta és nekünk is egyre szipmatikusabbá vált. Ekkor még nem tudtuk, hogy valójában mennyi munka is van ezekkel az apró élőlényekkel, ha megélhetésként szeretnék ezt a tevékenységet folytatn ... (tovább)
12 éve kezdtük közösen párommal a méhészkedést 5 családdal. Ekkor már
jelentős mennyiségben vásároltunk mézet termelőktől. Innen jött az
ötlet, hogy termeljünk mézet a saját fogyasztásunkra a vegyszerek
kerülése mellett. A kaptárak Bábolna környéki erdőkben vannak elhelyezve árnyas
fák alatt. Nagyon ... (tovább)
Magunk miatt kezdtünk fürjek tartásába, mivel szeretjük a tojásuk ízét és a krémességét. Miután megkezdtük a főtt tojások füstölését a mennyiség soha nem volt elég, így mind az állomány, mind a technika fejlődött. Miután nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a termékeinkről úgy döntöttünk, hogy eg ... (tovább)
Saját háztáji gazdaságunkból származó friss tyúktojást kínálunk, szabadon tartott állatainktól.
-Kamilla és András vagyunk, 2021-ben alapítottuk meg gazdaságunkat Szőnyben
-Az állatok szeretetét mindketten a felmenőinktől örököltük
-Hisszük, hogy a minőségi élelmiszer nem az ipari termelésből ker ... (tovább)
Nagy Róbert vagyok, gyermekkorom óta foglalkozom mezőgazdasággal és most úgy alakult, hogy belevágtunk egy kertészet felépítésébe Szőnyben. Fő célunk a helyi igények kiszolgálása "Ami helyben megterem, azt helyben fogyasszuk el" elvvel. Vegyszermentes, jó minőségű, nem biztos, hogy tökéletes és hibá ... (tovább)
2013-ban megálmodtuk, majd egy évre rá létrehoztuk családi ültetvényünket a szőnyi
Öreghegyen, ahol elsősorban homoktövist termesztünk. Évről évre igyekszünk növekedni,
fejlődni: a megtermelt gyümölcsökből saját receptjeink alapján készítünk különböző
termékeket; hétről hétre járjuk a környező piaco ... (tovább)
2013 óta készítünk tehéntejből sajtokat és tejtermékeket.Családi gazdaságunk Naszályon működik.Jelenleg első sorban Jersey tehenekkel dolgozunk.Takarmánytól a kész termékig mindent Mi állítunk elő.Termékeink hagyományos módon készülnek.Köszönjük ha Minket választasz♥️ ... (tovább)
Az egyesület célja és tevékenysége:
A Komáromban és környékén élőket helyi termelők által előállított, egészséges és fenntartható élelmiszerrel és egyéb termékekkel ellátni.
A kistérségben ökológiai és fenntarthatósági szempontok szerint termelőket támogatni a Komáromi Kosár Közösség működtetésév ... (tovább)
Üdvözöllek a Zalka Major Portékái háza táján! Gyógynövény termékeket, fermentált savanyúságokat, házi lekvárokat, befőtteket készítek szeretettel, és odafigyeléssel, saját recept alapján. A gyógynövények a kertemben teremnek, a többit az erdő mélyéről gyűjtögetem össze. Szigorúan tartósítószer és mi ... (tovább)